fbpx
Manchester City
Find fodboldtrøjer fra Manchester City og læs mere om den engelske klub fra den blå del af Manchester her.

Manchester City fodboldtrøjer

Manchester City’s fodboldtrøje har en lang og rig historie, som på fornem vis afspejler klubbens udvikling. Er Manchester City dit foretrukne hold? Eller skal du måske købe en gave til en, der er vild med det blå hold fra Manchester? Her på siden finder du et stort udvalg af Manchester City fodboldtrøjer.

Sorter resultater
Filtrér

Indeholder affiliate links | Sorteringsrækkefølgen kan være påvirket af vores kommissionManchester City trøjer: Historie og tradition

Manchester Citys primære farver er himmelblå og hvid. Dog har dette ikke altid været tilfældet. Da klubben først blev dannet under navnet St. Marks, bar spillerne sorte trøjer udsmykket med et Malteser-kors. Men da klubben skiftede navn til Ardwick A.F.C., adopterede de en rød og sort stribet trøje.

Det var først efter navneændringen til Manchester City i sæsonen 1894-95, at de adopterede de nu ikoniske himmelblå trøjer, parret med hvide shorts. Den nøjagtige nuance af blå har varieret en smule gennem årene, men det overordnede farveskema har forblevet konstant.

Manchester Citys emblem har gennemgået flere redesigns i løbet af klubbens historie. Det tidligste emblem var et simpelt skjold med et skib (der repræsenterer Manchester Ship Canal) og tre striber (der repræsenterer byens tre floder). Det nuværende emblem, introduceret i 2016, er et cirkulært design, der inkorporerer skibet og rosen fra det tidligere emblem, såvel som den gyldne ørn fra et tidligere emblem.

Manchester trøjer: Producenter og sponsorer

Trøjerne er blevet fremstillet i forskellige mærker gennem årene, herunder Umbro, Kappa, Le Coq Sportif og Reebok og har siden 2013 været lavet af Puma. Klubbens trøjer har også fremvist forskellige sponsorer gennem årene. Hovedsponsoren i dag er, som det står nu, Etihad Airways.

Forskellige Manchester City trøjer

Hvis du ønsker at købe en Manchester City trøje, som du enten selv skal bruge, eller måske give som gave, kan du tage et kig på oversigten øverst på siden. Du kan finde både hjemmebane-, udebane-, 3.- og målmandstrøjer.

Manchester City målmandstrøje

Hvis du ønsker at finde Manchester City målmandstrøjer, bør du tage et kig øverst på siden. Du kan benytte vores filtreringsfunktion, så du let kan danne dig et overblik og finde en trøje, som den Manchester City målmanden Ederson bruger.

Manchester City hjemmebanetrøje

Manchester City’s hjemmebanedragt er kendetegnet ved den lyseblå farve, der ofte optræder på både trøje, shorts og strømper. Da Manchester City deler hjemby med et andet stort hold i Manchester, nemlig Manchester United, kaldes Manchester City ofte for “Den blå del af Manchester”.

Manchester City udebanetrøje

For at skille sig ud fra hjemmebanetrøjen, kommer Manchester City’s udebanetrøje i farver, der skiller sig ud fra den lyseblå. Derfor har City’s udebanetrøje oftest været set i bordeaux, hvid, sort og/eller mørkeblå.

Manchester City 3. trøje

Såfremt Manchester City spiller mod hold, som spiller i hjemmebanetrøjer lignende Manchester City’s egen hjemme- eller udebanetrøje, så bliver City’s 3. trøje bragt i spil. Denne er gennem de fleste sæsoner set i samme farver udebanetrøjen, men varierer dog på den måde, at udebane- og 3. trøjen ikke har samme farve i samme sæson.

Find her fodboldtrøjer fra flere ikoniske engelske Premier League klubber:

Om Manchester City

Manchester City er ikke kun et af Englands største hold, men har over de seneste 10 år også markeret sig som en af verdens bedste fodboldklubber. Siden klubben tilbage i 2008 blev solgt til arabiske Abu Dhabi Group, har klubben fået så store økonomiske muskler, at det har været muligt at tiltrække nogle af de bedste spillere i verden.

Blot få år efter overtagelsen havde klubben hentet flere spillere, som sidenhen er gået over i Manchester City-historien som nogle af de mest betydningsfulde spillere. Heriblandt kan nævnes Carlos Tevez (2009), Gareth Barry (2009) og Yaya Tourè (2010).

Manchester City was founded in 1880 by Anna Connell and two churchwardens of St. Mark’s Church, as a team for the church’s cricket team members to play football in the winter. The club was initially named St. Mark’s (West Gorton), but it became Manchester City in 1894.

Manchester City rivalisering

Der er ikke nogen tvivl om, at det største opgør for fans af Manchester City, er lokalopgøret mod Manchester United. Opgøret kaldes “The Manchester-derby”. Rent sportsligt har Manchester United opnået størst succes, men kigges der nærmere på opbakningen i byen, er fordelingen af fans tæt på 50/50.

Det må naturligvis antages, at Manchester City’s succes de seneste 10 år har haft en stor indflydelse på antallet af Manchester City fans i byen.

Etihad Stadium

Manchester City’s hjemmebane kaldes “City of Manchester Stadium” eller “Etihad Stadium” af sponsormæssige årsager. Den totale kapacitet på dette stadion er hele 53.400, hvilket gør Etihad Stadium til de 5. største stadion i Premier League kun overgået af Manchester United, Tottenham, Arsenal og West Ham.

Stadionet blev oprindeligt bygget til 2002 Commonwealth Games i Manchester, og var i 2008 vært for Uefa Cup finalen. I 2003 blev en aftale indgået, der gjorde, at Manchester City kunne flytte fra sit Maine Road stadion og ind på det nye City of Manchester Stadium. Først i 2011 blev stadionet omdøbt til Etihad Stadium som en del af den 10-års aftale, der blev indgået med Etihad Airways.

Manchester City mesterskaber og titler

Manchester City Premier League titler

Manchester City har gennem tiden vundet 7 mesterskaber i den bedste, engelske fodboldrække. De tog første mesterskaber blev vundet tilbage i 1937 og 1968 og herefter fulgte en række på 44 år, før den blå del af Manchester igen kunne fejre mesterskabet.

Dette skete efter en af de mest dramatiske afslutninger på en Premier League sæson, som vi har set i nyere tid. De to Manchester-hold sluttede begge på nøjagtig 89 point, og kun takket være to scoringer i ovetiden af henholdsvis Edin Džeko og Sergio Agüero imod Queens Park Rangers, kunne Manchester City endnu engang kalde sig engelske mestre.

Manchester City FA Cup titler

Udover de 7 engelske mesterskaber har Manchester City også kunne kalde sig vindere af den prestigefyldte FA Cup turnering hele 6 gange. I årene 1904, 1934, 1956, 1969, 2011 og 2019 har City gået hele vejen og kunne løfte pokalen.

Manchester City spillere

Vi har allerede her på siden nævnt flere af de mest legendariske spillere i nyere tid hos Manchester City. Der er dog flere, der bør nævnes og heriblandt fortjener følgende at blive nævnt:

 • Sergio Agüero
 • Colin Bell
 • David Silva
 • Vincent Kompany
 • Joe Hart
 • Yaya Touré
 • Gabriel Jesus
 • Kevin De Bruyne
 • Fernandinho
 • Phil Foden

Danskere i Manchester City

Manchester City har også været arbejdsgiver for en række danskere gennem tiderne. Nogle af muligvis mere kendte end andre, men her kommer listen over danskere hos Manchester City

 • Peter Schmeichel
 • Kasper Schmeichel
 • Nicklas Jensen
 • Mikkel Bischoff
 • Kevin Stuhr-Ellegaard
 • Ronnie Ekelund

Køb Manchester City merchandise

Find mange flere Manchester City fodboldtrøjer, end hvad du ser ovenfor. Hos de følgende webshops finder du et stort udvalg, som du med fordel kan tage et kig på.