fbpx
Indendørssko
Se det store udvalg af indendørssko her på siden og find det par, der passer til dig.

Indendørssko – bliv klar til spillet i hallerne i 2023

Når der er vinterpause fra fodbolden, vælger mange at bruge tiden i hallerne i stedet. Indendørs fodbold er en god måde at holde formen ved lige på og samtidig måske endda forbedre sin teknik.

Indendørs fodbold er et meget teknisk spil, men ikke nødvendigvis mindre fysisk. Kampene er naturligvis kortere end de 2 * 45 min., som de fleste kampe varer, men intensiteten er dog fortsat i højsædet.

Så ønsker du at give dine fodboldstøvler en pause, kan du passende finde et par indendørssko som midlertidig erstatning.

Oversigt over indendørssko i 2023

Sorter resultater
Filtrér

Indeholder affiliate links | Sorteringsrækkefølgen kan være påvirket af vores kommissionIndendørs fodboldsko

Når du er på udkig efter indendørs fodboldsko, vil du opdage, at mange af skoene ligner de fodboldstøvler, man bruger udendørs på græs. Med årene er producenterne af indendørssko også begyndt at blive mere bevidste om, at indendørs fodboldspillere er villige til at betale mange penge for de rette par indendørssko.

Indendørssko er produceret med en gummisål. Denne gummisål sikrer dig, at du kan stå ordentligt fast på halvgulvet. På udendørs græsbaner er det knopperne på dine fodboldstøvler, der får dig til at stå fast og samme funktion har gummisålen på det, til tider, glatte halvgulv.

Før i tiden ville du oftest se den ikoniske Handball Spezial sko. Mange vil kunne nikke genkendende til denne sko i de mange forskellige farver, som det var muligt at finde denne i.

Hvad koster indendørssko?

Prisen på indendørssko varierer naturligvis. Der er flere forskellige ting, der spiller ind, når priserne fastsættes på indendørsskoene. De forskellige skomodeller laves også i forskellige kvalitetsudgaver, hvor nogle sko, der ligner hinanden, har forskellige priser.

Hos Bidtafbold.dk har vi undersøgt priserne på de forskellige indendørssko, der er på markedet. I det følgende ses en oversigt over nogle gennemsnitspriser fordelt på de forskellige mærker.

MærkeGennemsnitspris
Terrex989 kr.
Mizuno669 kr.
adidas603 kr.
Puma529 kr.
Nike511 kr.
Joma412 kr.
New Balance354 kr.

*Priserne er ikke baseret på en fuldkommen undersøgelse af hele markedet, men en udregning af priserne på +200 indendørssko. Undersøgelsen er foretaget i januar 2023.

Som det ses i ovenstående prisoversigt, er indendørssko fra Terrex i den dyre ende. Med en gennemsnitspris på 989 kr. ligger Terrex som det mærke med den højeste gennemsnitspris.

Modsat er New Balance indendørssko de billigste i undersøgelsen. Herimellem ligger både indendørssko fra Mizuno, adidas, Puma, Nike og Joma.

Indendørssko til børn

Det er naturligvis ikke kun voksne, der spiller indendørs fodbold. Der er masser af muligheder for at spille indendørs fodbold for børn – og dermed findes der også et stort udvalg af indendørssko til børn.

Prisen på indendørssko til børn er naturligvis lavere, end hvis du skal have disse i en voksen størrelse. Det kan naturligvis variere, hvad prisen er, men oftest vil priserne ligge mellem 200 – 500 kr. for et par indendørssko i børnestørrelse.

Hvad er forskellen på indendørs fodbold og futsal?

Futsal er gennem årene blevet mere og mere populær i Danmark. Futsal er en form for indendørs fodbold, hvor der dog er en række elementer, som adskiller sig fra det traditionelle indendørs fodboldspil.

I det følgende kan du læse mere om, hvad reglerne er i henholdsvis futsal og indendørs fodbold, og dermed lære forskellen på disse to at kende.

Regler i indendørs fodbold

Indendørs fodbold er den tradtionelle sport, som de fleste kender. Kampene spilles på en håndbane og oftest på håndboldmål. Nogle turneringer vælger dog at afholde turneringer, hvor begge hold skal score og forsvare på et 7-mands mål. I disse tilfælde vil begge hold have en målmand, som må tage med hænder i feltet. Spilles kampene på håndboldmål, er der ingen af holdene, som har en målmand, men oftest blot fire markspillere.

Spilles kampene uden målmænd og med fire markspillere, er der ofte regler om, at begge hold er begrænset til maks at have tre spillere på egen banehalvdel. Skulle et af holdene ved en fejl have fire spillere på egen banehalvdel, straffes holdet med en udvisning til den spiller, som senest trådte ind på egen banehalvdel. Denne udvisning varer indtil kampens næste scoring.

Ryger bolden ud over banden i siderne, skal bolden igangsættes med et indkast. Ryger bolden ud bag den ene baglinje, skal bolden igangsættes som enten målspark eller hjørnespark, som man kender det fra udendørs fodbold.

Regler i futsal

Futsal er indendørs fodbold, som adskiller sig fra det traditionelle indendørs fodboldspil. I futsal spiller man bl.a. med en lidt mindre bold, som ikke hopper på samme måde, som en almindelig indendørs fodbold. En futsal fodbold indeholder en blød inderbold, som er med til at sikre, at bolden er lettere at kontrollere.

Der er i futsal ingen bander, som man ellers ser det i traditionelt indendørs fodbold, og ydermere har begge hold også en målmand, som må bruge hænder ligesom i udendørs fodbold.

Hvert hold har en målmand og fire markspillere og kampene spilles over to halvlege af hver 20 min. effektiv spilletid. Når bolden ryger ud over sidelinjen, skal bolden sættes i gang ved et indspark. Kampene spilles på en bane på størrelse med en håndboldbane, ligesom hvert holds mål også er håndboldmål. Futsal har været en fast del DBU’s officielle turneringer siden 2006/2007.

I futsal er der regler om, at alle spillerne skal bære benskinner, som dækkes af strømperne. Modtager en spiller et gult kort, bliver spilleren på banen. Ved spillerens andet gule kort i kampen, eller ved direkte rødt kort, skal spilleren forlade banen og spilleren må ikke erstattes af en ny spiller i resten af kampen.

Slutteligt kan det siges, at dine indendørs fodboldsko sagtens kan bruges til at spille futsal.