fbpx
Kinesiotape til sportsskader
Læs mere om den farverige kinesiotape og hvordan det kan hjælpe dig mod potentielle sportsskader.

Fodboldudstyr, Guides

d. 05/04/20

Kinesiotape til sportsskader

Find kinesiotape eller bliv klogere her

Har du undret dig over, hvad striberne med de stærke farver på fodboldspillere egentlig er? Svaret er simpelt; det er kinesiotape. Hvad formålet med kinesiotape så er, er en længere snak.

I denne guide vil vi give en detaljeret beskrivelse af, hvad kinesiotape er, hvorfor det er gavnligt og hvor du køber dette.

Sorter resultater
Filtrér

Indeholder affiliate links | Sorteringsrækkefølgen kan være påvirket af vores kommissionForhandlere af kinesiotape

Kinesiotape kan købes hos flere forskellige forhandlere. Det kan både købes i fysiske butikker, men kan også findes på følgende butikkers hjemmeside.

Affiliate link

Affiliate link

Affiliate link

Hvad er kinesiotape?

Kinesiotape er et stykke elastisk tape, som oftest bruges til at behandle sportsskader. Tapen er designet og udviklet til at efterligne den elasticitet, som huden har. Det er muligvis først de seneste par år, du har lagt mærke til kinesiotapen, men faktisk blev værktøjet opfundet helt tilbage i 1979 af Dr. Kenzo Kase.

I det følgende vil vi komme ind på de forskellige fordele ved kinesiotape, hvordan kinesiotape virker, hvilke sportsskader kinesiotape kan behandle og en række alternativer til kinesiotape. Inden du læser videre, er det vigtigt for os at nævne, at der ligger en masse videnskab bag brugen af kinesiotape. Ingen af skribenter hos Bidtafbold.dk har den rette uddannelse, men har blot gennem årene tilegnet sig en masse viden, som vi her kan dele. Derudover vil vi sørge for at inkludere en række links til eksterne sider, som vi vil anbefale dig at læse.

Fordele ved kinesiotape

Det er ikke en ny ting i sports- og fodboldverdenen, at kinesiotape benyttes. Den klassiske hvide sportstape er også et ekstremt populært og brugbart værktøj.

Fordelen ved kinesiotape sammenlignet med den klassiske sportstape, er mønsteret på kinesiotapen. Det skulle være dette mønster, der løfter huden og forøger det mellemliggende rum. Denne funktion skulle også være grunden til, at du kan bære tapen i flere dage uden at skulle udskifte dette.

Derudover er kinesiotapen vandtæt og lugtfri, hvilket også gør det nemmere for dig at bære den i flere dage.

Hvordan virker kinesiotape?

Som nævnt bruges kinesiotape til at behandle sportsskader. Tapen formår at løfte huden minimalt, som lindrer det ubehag, du måtte have. Ved at løfte huden, vil kinesiotapen sørge for, at det mellemliggende rum øges og giver et fald i betændelsen, da blodcirkulationen øges.

INFO

Du kan i øvrigt godt bruge en almindelig saks til at klippe kinesiotape, men det anbefales at bruge en specialsaks til formålet. Med denne saks kan klippe milimeterpræcise stykker.

Du kan købe en specialsaks til kinesiotape her.

Hvilke sportsskader kan kinesiotape behandle?

Går du specielt og bøvler med muskelsmerter, kan kinesiotape hjælpe her. Her sættes tapen på det område, hvor du har ondt. Tapen sættes på musklerne, når musklerne er i fuld udstræk, så tapen vil holde musklerne fuld udstrakt mens tapen er på.

Er det derimod ledsmerter, der går dig på, skal tapen sættes på, når tapen er i fuld udstræk. Det anbefales, at tapen sættes på i en X form.

Benyttes kinesiotape korrekt, kan det være effektiv mod næsten alle skader og muskelsmerter. Benytter du kinesiotape og selv lægger tapen, kan du dog risikere, at det har den modsatte virkning.  Derfor anbefales det at få en professionel til at tape dig.

Hvis du benytter kinesiotape, er det dog ikke nogen garanti for, at du hurtigere bliver klar efter en skade. Der er mange former for genoptræning, der i høj grad kan hjælpe til dette. Sørg for altid for at have det rette hjemmetræningsudstyr til din hjemmetræning.

Farvernes betydning på kinesiotape

De stærke farver på kinesiotape er meget iøjnefaldende. Dog har de forskellige farver ikke forskellig effekt. Den beige farve antages at være produceret for ikke at være lige så synlig, som eksempelvis den pink udgave. Den sorte udgave er efter sigende produceret en stor efterspørgsel på netop den sorte farve. Kinesiotape kommer i mange forskellige farver, så det bør være muligt at finde en farve, der passer til din fodboldtrøje.

Alternativer til kinesiotape

Der findes naturligvis alternativer til kinesiotape. Der er forskellige mærker, og her kan du læse mere om “K-tape” og “KT-tape”.

K-tape (Kinesiology Tape/Kinesiologi Tape)

Er du på jagt efter kinesiotape, vil du med stor sandsynlighed støde på produktet kaldet “K-tape”. K-tape tjener samme formål, men er blot et andet brand end kinesiotape.

Grunden til at disse produkter ikke markedsføres under samme navn, er udelukkende rettigheder til navnet. Kinesiotape er det eneste produkt, der må markedsføres under dette produkt. Derfor er navnet faldet på K-tape. K-tape vil oftest kunne købes billigere end kinesiotape.

Der er delte meninger om kvalitetsforskellen på de to produkter. En fælles mening er dog, at man går efter den bedste kvalitet uanset hvilket mærke, man vælger.