fbpx
Rebounders til fodboldtræning
Se udvalget over de bedste fodbold rebounders i 2022 her. Er du ikke klar til at købe, kan du også blive klogere på, hvad en rebounder er.

Fodboldudstyr, Guides

d. 19/05/21

Rebounders til fodboldtræning

Hvordan finder jeg den bedste fodbold rebounder?

Det er naturligvis subjektivt, hvad der definerer den bedste rebounder. En ting er dog sikkert; du bør undersøge markedet grundigt, inden du foretager dit køb.

Det er nemlig vigtigt, at du finder en rebounder, der har den rette størrelse, den rette form og passer til dig og den træning, du ønsker dig.

I det følgende har vi samlet rebounders fra en række webshops, og ydermere indsamlet nyttig information, som du kan bruge, når du skal købe din næste rebounder.

Sorter resultater
Filtrér

Indeholder affiliate links | Sorteringsrækkefølgen kan være påvirket af vores kommissionHvad er en fodbold rebounder?

En fodbold rebounder er en form for trampolin, som du kan benytte til mange former for fodboldtræning. Nogle vælger også at kalde dette for en “fodbold trampolin”. En rebounder kan både være til gavn, hvis du træner i hold eller træner alene og kan være et brugbart redskab til flere forskellige øvelser.

En rebounder er et redskab, der med sin samling af elastikker kan returnere bolden til dig, når du sparker denne ind på rebounderen. Alt afhængig af hvor hårdt du sparker bolden ind på rebounderen, vil der være forskel på den returbold, som du modtager. Der er derfor muligheder for at lære at træne en lang række ting. Vi vil senere i dette indlæg gennemgå en række af de øvelser, der er mulige og efterfølgende beskrive eksempler på øvelser en smule mere detaljeret. Du kan også hoppe direkte til øvelserne ved at klikke her.

Redskabets navn “Rebounder” kommer af det engelske ord “rebound”, som betyder “returnering”. Dette beskriver derfor præcis, hvad du bruger en rebounder til. Når bolden sparkes ind på de elastikker, som er påført rebounderens ramme, vil bolden blive returneret til dig.

Boldens fart og retning vil afhænge af, hvordan du sparker bolden ind i elastikkerne. Jo hårdere du sparkere, jo hårdere kommer bolden retur. Se billedeksempel på en rebounder herunder.


Eksempel på rebounder. Billedet er fra www.only4kids.dk

Træningsøvelser med en rebounder

Som tidligere nævnt findes der mange øvelser, hvor en rebounder kan være behjælpelig. En af de mange fordele der er ved en rebounder, er, at denne kan bruges til både individuel træning og holdtræning. Med en rebounder kan du altså sagtens få passet din træning, selvom du er alene. Er I derimod eksempelvis en markspiller og en målmand, kan I begge blive udfordret, hvis I tager en rebounder med ind i træningen.

I det følgende vil vi give vores bud på, hvordan I kan inkludere en rebounder i træningen. Følgende øvelser kan både bruges i grupper og individuelt.

 • Førstegangsberøringer/boldkontrol
 • Teknisk træning
 • Målmandstræning
 • Skudtræning
 • Pasningsøvelser

Førstegangsberøringer/boldkontrol

Er du markspiller og ønsker at træne dine førstegangsberøringer, så er rebounderen et fantastisk redskab. I kampene kan bolden komme uventet fra både med- og modspillere, hvilket kan være svært at træne i en almindelig pasningsøvelse.

Det kan være tæt på umuligt at forudse præcis, hvor bolden kommer, når du spiller kamp og det samme gør sig gældende ved brug af en rebounder. En øvelse hvor du kan træne din førstegangsberøring og din boldkontrol, er ved at sparke bolden hårdt ind på rebounderen, så denne kommer hurtigt retur. Du kan herefter forsøge at skifte retning på din førsteberøring, så du får følelsen af, at du har en modstander tæt på dig, som du hurtigt skal væk fra med bolden.

Teknisk træning

Begrebet “teknisk træning” dækker over mange forskellige øvelser. At træne din teknik kan gøres på mange forskellige måder, og behøver ikke nødvendigvis at inkludere en rebounder. Eksempelvis er god gammeldags jonglering en super god måde at træne din teknik på.

Teknik handler i høj grad om det touch, du har på bolden, men mindst lige så meget om, hvordan du håndterer bolden. Det er klart for enhver fodboldspiller, at så få berøringer som muligt oftest er ideelt, når man skal slå sin modstander, hvilket sætter store tekniske krav til dig og dine medspillere.

En god måde at træne teknikken på med en rebounder er ved gentagne gange at sparke bolden ind på rebounderen og forsøge at holde denne i luften. Bolden må ikke røre jorden, men skal skiftevis røres af dig og rebounderen. En rebounder kan her fungere som din “jongleringsmakker” og du træner derfor både din førsteberøring, førstegangsafleveringer og din teknik.

Målmandstræning

Er du målmand og har ofte svært ved at finde en markspiller, som vil lave noget ekstra træning udenfor de almindelige fodboldtræninger? I så fald kan en rebounder hjælpe dig. Forestil dig at du blot ønsker en almindelig, simpel øvelse, hvor du skal gribe bolden. Du placerer her rebounderen foran dig, kaster bolden ned på elastikkerne, som herefter vil returnere bolden til dig, så du kan gribe denne.

Der er her ikke behov for, at en holdkammerat skyder bolden op i målmandshandskerne på dig, da rebounderen klarer arbejdet. Skal du udfordres lidt mere, kan du selvfølgelig vælge at sparke bolden hårdere ind på rebounderen, så bolden returneres med højere fart, end ved et blødt kast.

Skudtræning

Hvis du virkelig ønsker at forbedre dig som fodboldspiller, så er du nødt til at investere tid i det udenfor de skemalagte fodboldtræninger. Mange vælger da også at gøre dette og prioriterer i høj grad hjemmetræning. Dog er det ikke lige nemt for alle at finde en makker og ved skudtræning kan dette nogle gange være nødvendigt.

Skudtræning kan selvfølgelig sagtens klares uden en rebounder ved f.eks. træning af skud mod mål fra distancen. Dog kan det være svært at træne førstegangsafslutninger, da bolden her gerne skal være i bevægelse og gerne komme fra en anden retning, end den du selv løber i.

En skudtræningsøvelse med en rebounder kan udføres ved at sparke bolden ind på rebounderen fra en skrå stilling. Her vil bolden ikke komme direkte tilbage til dig, men enten komme fra siden eller i medløb, når du skal afslutte mod mål. Denne øvelse er i høj grad kamprelateret og angribere og andre offensive spillere vil ofte opleve denne situation i en kamp.

Du behøver ikke at have en medspiller eller en målmand til denne øvelse, men vælger du denne øvelse sammen med en målmand, kan vedkommende også få meget ud af dette og få klaret sin målmandstræning samtidig.

Pasningsøvelser

Pasningsøvelser er noget, der trænes på alle niveauer. Du kan aldrig blive for god til at træne dine pasninger. Dine pasningers nøjagtighed i kampene kan blive afgørende for resultatet og det er altid sjovere at have bolden end det er at jagte bolden. Sørg derfor for at få trænet dine pasningsøvelser.

Dog er dette ikke altid lige nemt, hvis du foretager din træning alene. En pasning skal helst foregå mellem to spillere. Du kan selvfølgelig sætte en kegle op, som du skal forsøge at ramme med dine pasninger, men det kan hurtigt blive kedeligt at hente sine egne bolde, hver gang du har lavet en pasning.

En rebounder kan være en god pasningsmakker, da du her – hvis du gør dit arbejde ordentligt – slipper for at hente boldene. Hvis du slår nogle gode pasninger, så vil rebounderen belønne dig med at sende bolden retur. Sjusker du og sidder dine pasninger ikke i skabet, så vil rebounderen selvfølgelig ikke sende bolden retur, og du er derfor nødsaget til selv at hente den.

Sådan fungerer en rebounder

Som tidligere nævnt fungerer en rebounder ved, at en kvadratisk ramme er udstyret med nogle elastikker, som returnerer den bold, der sparkes ind på rebounderen. En rebounder kan derfor være et godt redskab til at træne flere forskellige dele af fodbolden.

En rebounder kan både være et redskab, som I benytter i den lokale fodboldklub, men kan også sagtens bruges hjemme i haven. En rebounder kommer i forskellige størrelser, men vi kan næsten med sikkerhed sige, at en rebounder ikke vil være for stor til at have i haven. Så hvis du ønsker at skabe dit eget, private træningsanlæg, så kan en fodbold rebounder nemt suppleres med nogle fodboldmål til haven.

De fleste rebounders kan indstilles i forskellige vinkler, så du kan variere din træning. Det er eksempelvis muligt at træne med en rebounder i alt fra 35 og op til 110 grader. Så ønsker du eksempelvis at træne dine pasningsøvelser, kan det give mening at have elastikkerne stående lodret op i luften. På denne måde fungerer rebounderen langt hen ad vejen ligesom en mur, og bolden returneres direkte til dig.

Er du derimod mere interesseret i at træne dine tæmninger, kan du let indstille rebounder i en skrå position. På denne måde vil bolden få en form for opspring, når denne rammer elastikkerne. Husk den skrå position, så der skabes en vinkel, så bolden både hopper opad og skråt hen mod dig.

For at sikre at rebounderen ikke vælter, når du sparker bolde ind på denne, vil rebounderen ofte blive leveret med et sæt pløkker, så du nemt og hurtigt kan fastgøre rebounderen på græsset. Dog skal du være opmærksom på, at ikke alle rebounders leveres med pløkker, men eksempelvis i stedet en stolpe, der er fastsat rebounderen og som sikrer dig, at rebounderen ikke vælter.

Køb en fodbold rebounder på tilbud

Er du på udkig efter en rebounder i god kvalitet, som ikke koster for meget? Ofte er det muligt at finde rebounders på tilbud, hvor du har mulighed for at gøre dig en god handel. Et godt tilbud behøver nødvendigvis ikke at betyde, at du ikke får den kvalitet, som originalprisen ellers ville tilsvare.

Når vi her på siden sammenligner priser på produkter, som pt. er på tilbud, vil du kunne se dette på produktet. Tilbudsvarer som vi sammenligner priser på, vil blive udstyret med et lille, grønt mærke i venstre hjørne øverst på produktet. Vi opdaterer vores priser løbende, og der skal tages forbehold for evt. fejl. Dog er dette tilbudsmærke oftest opdateret.

Hvis du skal have større chance for at købe din rebounder på tilbud, kan vi anbefale dig at gøre dette på nogle af årets store tilbudsdage. En af disse er naturligvis Black Friday, hvor du ofte kan finde gode tilbud på en lang række produkter.

Kan jeg købe en fodbold rebounder brugt?

Her på siden sammenligner vi ikke priser på brugte rebounders. Vi indhenter og sammenligner priser fra forskellige webshops, som udelukkende sælger ubrugte rebounders.

Det er dog muligt at købe brugte rebounders, og du kan eksempelvis finde annoncer på disse på Dba.dk. Hvis du er på udkig efter en brugt rebounder, fordi du ikke ønsker at betale fuld pris for rebounderen, kan du som alternativ til en brugt rebounder kigge på en rebounder på tilbud.

Forskellige rebounder mærker

Der findes naturligvis flere forskellige mærker og producenter af rebounders. I det følgende kan du se eksempler på en række mærker og kort læse om producenten.

Exit rebounder

Exit er et hollandsk firma, som producerer en lang række af redskaber og heriblandt fodbold rebounders. Af andre ting som Exit producerer kan bl.a. nævnes trampoliner.

STIGA rebounder

Virksomheden STIGA blev grundlagt i Sverige tilbage i 1934. Virksomhedens lange historie har givet dem en stærk position på markedet for forbrugerproduktet, hvor rebounders blot er en del af det store sortiment, som derudover bl.a. indeholder badmintonsæt, fodbolde og løbehjul.

My Hood rebounder

Udover produktion af rebounders indeholder My Hoods sortiment også andre sportslignende produkter. Heriblandt kan nævnes fodboldmål, bordtennissæt, bokseudstyr og dartskiver.

Outsiders rebounder

Ligesom de andre producenter af rebounders specialiserer Outsiders sig også indenfor sport- og fritidsområdet. I sortimentet kan du bl.a. finde rulleskøjter, løbehjul og skateboards.

RENOX rebounder

En stor del af RENOX’ sortiment af produkter afgrænser sig til fodboldmarkedet. Derfor kan også finde fodboldmål, der er produceret af RENOX.

Hvilket materialet er en rebounder lavet af?

En rebounder kan komme i mange forskellige størrelser, mange forskellige former og selvfølgelig i meget forskelligt materiale. Ofte leveres rebounders med solide stålrammer, så disse kan tåle at bolden rammer hårdt ind på rebounderen.

Hvilke mål har en rebounder?

En rebounder kommer i flere forskellige størrelser. Der findes nogle, der er større end andre og hver enkelt rebounder tjener sit eget formål. Jo mindre en rebounder er, jo større udfordring er der ved at benytte den. Omvendt kan det også sige, at en rebounder nemt kan blive for lille, og derfor kan du risikere, at du ikke får nok ud af redskabet.

Rebounder fås i forskellige størrelser og fås bl.a. i:

 • 84 x 84 cm.
 • 90 x 90 cm.
 • 100 x 100 cm.
 • 124 x 124 cm.
 • 128 x 128 cm.
 • 164 x 164 cm.
 • 170 x 170 cm.

Ovenstående liste skal ikke ses som et fuldkomment billede af markedet, men er ofte de størrelser, du finder rebounders i.