fbpx
Black Friday

Indeholder affiliate links | Sorteringsrækkefølgen kan være påvirket af vores kommission*Bidtafbold.dk er reklamefinansieret og links i oversigten er sponsorerede. Størrelsen på vores kommission kan påvirke listens sortering og oversigten skal ikke ses som en fuldkommen oversigt over webshops med Black Friday tilbud.

Black Friday i Danmark

Se de mange gode Black Friday tilbud på sport og fitness

Vil I have jeres shop med på listen?

Har I nogle gode Black Friday tilbud og ønsker I at være med på listen? Send en mail til rhn@bidtafbold.dk.

Gode råd til Black Friday 2023

Når du handler på Black Friday, er det meget vigtigt, at du er opmærksom på en række forskellige ting. I det følgende giver vi dig en række gode råd, som du bør have med i overvejelserne, inden du kaster dig ud på årets største shoppingdag.

Er de gode tilbud overhovedet tilbud?

Inden du køber en vare, skal du være kritisk overfor de forskellige tilbudsskilte. Skilte med teksten “Spar op til 50%” ser super gode ud, og måske også for gode ud. Undersøgelser viser, at nogle butikker skruer priserne op på sine varer i dagene op til Black Friday for dermed at kunne sænke prisen til det niveau, som normalt vil være standardprisen.

Vær derfor kritisk overfor de mange tilbudsskulte.

Lav en indkøbsliste

Hvis du beslutter dig for at spare mange penge ved at købe stort ind på Black Friday, bør du forberede dig grundigt. Lav derfor en indkøbsliste hjemmefra, som du holder dig til. Hvis du flere måneder i forvejen ved, hvad vi vil købe, så begynd allerede her at tjekke priserne på produkterne, skriv disse ned og gem links til forskellige webshops. Når du så bevæger dig ud (eller ind foran computeren) for at shoppe på Black Friday, kan du sammenligne dagens tilbud med de originale priser på produkterne.

Ved at holde dig til en indkøbsliste, vil det også være lettere for dig at undgå at blive fristet til at købe ting, som du egentlig ikke har brug for. Hvis du ender som impulskøber på Black Friday, kan du risikere at blive snydt af de mange tilbudsskilte og måske ikke spare så mange penge, som du egentlig troede, du ville gøre.

Hvornår er det Black Friday 2023?

Black Friday 2022 er fredag d. 24. november 2023. Black Friday ligger hvert år dagen efter den amerikanske Thanksgiving, som ligger den fjerde torsdag i november.

Det vil sige, at denne dag har du mulighed for at spare en masse penge på de mange gode tilbud, som kan findes næsten overalt i Danmark. Dette både i fysiske butikker og på webshops. Så går du og tænker “Hvornår starter Black Friday?”, kan du godt sætte et stort kryds i kalenderen denne dag.

Hvad er Black Friday?

Black Friday er en af de helt store shoppingdage i løbet af året. Det er her, hvor du virkelig har gode muligheder for at spare mange penge på dine køb. Mange vælger at udnytte dette og købe stort ind, da det er muligt at opnå store besparelser.

Black Friday kommer fra USA, og er også her en af de helt store shoppingdage. Black Friday ligger altid dagen efter Thanksgiving, som er den fjerde torsdag i november.

Navnet “Black Friday” er der delte meninger om, hvor stammer fra. Du kan her læse 3 interessante teorier om, hvorfor dagen har fået navnet “Black Friday”.

Hvorfor hedder det Black Friday?

Der findes flere forskellige meninger om, hvorfor en af verdens største shopping dage har fået navnet “Black Friday”.

Store menneskemængder

Nogle teorier går på, at det er grundet de store menneskemængder, som ses på shopping gaderne rundt om i verden. “Der er sort af mennesker” er et udtryk, der benyttes, når der er fyldt med mennesker i gaderne, hvilket fuldt ud beskriver, hvordan gaderne ser ud til Black Friday.

Butikkernes øgede salg

En anden teori er, at det er grundet butikkernes mange salg, der er årsagen til navnet. Når der er “sorte tal” i butikken, betyder det, at butikken tjener penge, modsat de røde tal, som betyder, at butikken taber penge. “Black Friday” er dermed udtrykket for, at butikkerne opnår mange salg og dermed tjener penge.

Trafikkaos i gaderne

En tredje teori om navnet “Black Friday”, er, at udtrykket blev skabt færdselspolitiet i USA. Årsagen til dette var, at grundet den store travlhed i byerne, ville der opstå trafikkaos, hvilket resulterede i, at færdselspolitiet blev bandlyst at holde fri på denne dag.

Hvad betyder Black Friday?

Navnet Black Friday er der, som nævnt, mange forskellige meninger om. Helt generelt betyder det “sort fredag”, som egentlig umiddelbart kan lyde en smule dystert. Dog har forbrugerne intet at frygte, da denne dag byder på en lang række tilbud.

Hvorfor Black Friday?

Nogle tænker måske “Hvorfor Black Friday?”, eller “Hvorfor holder man Black Friday?”. Black Friday er en tradition, som vi i Danmark har adopteret fra USA. Da Black Friday i USA ligger dagen efter Thanksgiving, hvor de fleste butikker holder lukket og amerikanerne bruger tid med familien, bruges denne dag til at genstarte shopping. Black Friday ligger samtidig umiddelbart lige inden december, hvorfor denne dag også bruges til at starte julesalget. Mange vælger derfor at købe mange af julegaverne denne dag, da priserne oftest nedsættes med mange procent.

Hvor er der Black Friday?

Black Friday findes langt de fleste steder i Danmark efterhånden. Siden den store shoppingdag kom til i starten af forrige årti, er flere og flere butikker og webshops kommet med på tilbudsbølgen. Det vil derfor med største sandsynlighed være muligt at finde en butik, som afholder Black Friday, uanset hvilket produkt du er på udkig efter.

Hvor stammer Black Friday fra?

Black Friday stammer fra Philadelphia i midten af 1960’erne. Allerede dengang annonceret mange butikker med gode tilbud, hvilket fik folk til at starte indkøbet af julegaver. Dette bakker op om teorien, som går på, at Black Friday har fået sit navn efter den voldsomme fodgænger- og køretøjstrafik dagen efter Thanksgiving.

Hvornår kom Black Friday til Danmark?

Det er svært at påvise, hvornår Black Friday egentlig kom til Danmark. Allerede tilbage i 2013, så vi de første eksempler på webshops, som indførte Black Friday tilbud.

Det er dog tydeligt for enhver, at Black Friday senere hen er blevet mere og mere populært blandt forbrugerne. Sammenligner med antallet af dankorttransaktioner i 2011 med 2017, så vi næsten en fordobling.