fbpx
Fodboldbøger som du bør læse
Der er gennem tiden udgivet en masse, gode fodboldbøger. De fleste fodboldbøger, der udgives, er skrevet enten af eller i tæt samarbejde med spillere eller tidligere spillere. Se herunder en liste med vores favoritter.

Guides

d. 07/05/22

Fodboldbøger som du bør læse

Fodbold kan nydes i mange forskellige former. Nogle nyder bedst af at spille fodbold. Nogle har det bedst med at se fodbold i fjernsynet. Men mange finder også stor nydelse i at dykke ned i en bog og læse om fodbold.

Der er igennem årene udgivet et hav af fodboldbøger, som oftest enten er skrevet af fodboldspillerne eller i samarbejde med en journalist. Der er stor variation af de fodboldbøger, som du kan finde på markedet. Nogle er meget stuerene og beskriver eksempelvis blot en fodboldspillers karriere, men ofte har vi også set fodboldbiografier, som beskriver et hårdt liv både på og uden for banen.

I det følgende kan du finde en oversigt over nogle af de mest populære fodboldbøger, der gennem årene er udgivet. Listen bliver løbende opdateret med flere bøger.

Hvis du har et forslag til en bog, der skal tilføjes til listen, er du meget velkommen til at sende dette forslag til info@bidtafbold.dk

Indeholder affiliate links | Sorteringsrækkefølgen kan være påvirket af vores kommissionPopulære bøger om fodbold

Som tidligere nævnt findes der en masse forskellige fodboldbøger, som er blevet utroligt populære. Det er naturligvis subjektivt, hvorvidt en fodboldbog er god eller ej, men ofte er det ikke svært at få et billede af, hvilke bøger der er populære og hvilke der ikke er.

I det følgende kan du se en liste over nogle af de fodboldbøger, som vi enten personligt selv synes mest om eller nogle af dem, der har fået meget omtale i medierne. Fælles for dem er, at de alle er fodboldbiografier.

Nicklas Bendtners bog “Begge sider”

I november 2019 udgav den tidligere danske landsholdsangriber Nicklas Bendtner sin biografi, som er udarbejdet i samarbejde med journalisten Rune Skyum-Nielsen. I denne meget ærlige og underholdene bog, følger man Nicklas Bendtners fodboldliv både på og uden for banen. Læseren får et interessant indblik i, hvordan det er at gå fra stortalent i Danmark til ungdomsakademiet i storklubben Arsenal FC.

Zlatan Ibrahimovics bog “Jeg er Zlatan Ibrahimovic”

Zlatan Ibrahimovic er uden tvivl en af de bedste fodboldspillere i nyere tid. Den svenske angriber debuterede helt tilbage i 1999 og er stadig den dag i dag aktiv i sin fodboldkarriere i AC Milan. Svenskeren kan også prale af at have scoret mål på professionelt plan i fire årtier. Når man lige gentager det for sig selv og smager på det, så er det objektivt set en voldsom præstation.

I bogen kommer man tæt på Ibrahimovic og bliver klogere på, hvor han har sin fantastiske teknik og smidighed fra, som har gjort ham i stand til at score en række spektakulære mål.

Stig Tøftings bog “No regrets”

Selvom det efterhånden er en del år siden, at den tidligere fodboldspiller Stig Tøfting udgav sin selvbiografi, så taler man i dag stadig om den. Der er ingen tvivl om, at Stig Tøfting er kommet sovende til sin succes som fodboldspiller. Vi vil ikke gå i detaljer med nogle af de ting, der kan læses i bogen, men ønsker blot at lade bogen tale for sig selv.

David Nielsens bog “Sorte svin”

Bogen med den noget kontroversielle titel er en meget omtalt og populær bog. Læseren bliver i bogen taget igennem en kulørt livsstil, som meget ærligt åbner op for nogle af de ting udenfor banen, som læserne måske kun kender marginalt efter at have læst om disse episoder i medierne.