fbpx
Løbebånd til hjemmetræning

Guides, Motion

d. 16/04/20

Find det bedste løbebånd til hjemmetræning

En guide til dig der ønsker at købe et løbebånd

Vi lever i en tid, hvor enten helbredsmæssige årsager eller rene præferencer, som har givet hjemmetræningsudstyr en ny standard. Blandt alle de forskellige muligheder inden for træningsudstyr til hjemmet, diverse motionsmaskiner, et fitness medlemskab er løbebåndet blandt en af de absolutte favoritter. Uanset din alder eller hvor velbygget din krop er, er et løbebånd et brugbart værktøj til alle dem, der ønsker fysisk træning som en del af deres rutine.

Er du fodboldspiller, er et løbebånd et fantastisk værktøj. Det er specielt i sommer- og vinterpauser, du kan få glæde af dit løbebånd. Det er nemlig muligt både at træne lange løb i et konstant tempo, men et løbebånd giver dig også mulighed for at træne intervalløb, hvilket er en super måde at holde formen (eller komme i form), som fodboldspiller.

Der er flere personer, som mener, det faktisk er nemmere at træne på et løbebånd, da løbebåndet “presser” dig til at yde en ekstra indsats. Når du har sat dit tempo, er du nødt til at løbe i det tempo, som løbebåndet ruller i. Hvis ikke, så ender du hurtigt nede på gulvet. Det skal naturligvis ikke skræmme eller afholde dig fra at købe et løbebånd, da du selvfølgelig kan skrue ned, hvis du har været for optimistisk til at starte med.

Hvis du ønsker at anskaffe dig et så dyrt værktøj, som kan koste op mod 75.000 kr., er du naturligvis nødt til at gøre dit forarbejde og nærstudere de forskellige muligheder for at sikre dig at du bruger dine penge på den bedst mulige måde.

Dette er målet med denne guide, som vil guide dig igennem de vigtigste dele du er nødt til at kende til, inden du kan vælge hvilket løbebånd, du vil købe. Du kan i denne guide se nogle af markedets bedste muligheder, selvom dit budget måske er i den lave ende. Derudover finder du også svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål.

Så hvis der er sæsonpause og dine fodboldstøvler ikke bruges for tiden, så hold formen ved lige med et løbebånd.

Sorter resultater
Filtrér

Indeholder affiliate links | Sorteringsrækkefølgen kan være påvirket af vores kommissionMarkedets bedste løbebånd

Nogle af ovenstående løbebånd er eksempler  på en række på markedet, som har hele pakken. Selvom vi forsøger kun at inkludere løbebånd, som er af en kvalitet, der retfærdiggør prisen, er disse uden tvivl ikke markedets billigste løbebånd.

Dog giver alle en “all-in-one” oplevelse, der indeholder de funktioner og dele, som et godt løbebånd skal have. Derudover kan du også regne med at have de følgende løbebånd i mere end et årti med mange års garanti. Søger du derfor de bedste blandt vores udvalgte modeller, så bør du kigge efter de løbebånd, hvor prisen samtidig er højest. Pris og kvalitet går nemlig hånd i hånd.

De vigtigste dele på et løbebånd

Når du skal finde frem til de vigtigste dele af et løbebånd, kan det især være vigtigt at kigge på følgende:

  • Løbebåndets motor
  • Løbebåndets konsol
  • Løbebæltet
  • Løbebåndets dæk
  • Løbebåndets ramme

Løbetbåndets motor

Muligvis den vigtigste enestående del ved et løbebånd. Ligesom i biler, er det motoren, der giver hestekræfter til dit løbebånd. Man kan også sige, at langt hen ad vejen er motoren også med til at påvirke holdbarheden af dit produkt, samt kvaliteten af din træning og forebyggelse mod ulykker.

Løbebåndets hestekræfter

Alt afhængig af hvor meget du vil bruge dit løbebånd, kan mængden af hestekræfter variere. Groft sagt kan man sige, at jo flere hestekræfter, jo bedre. Men lad os prøve at være mere specifikke. Hvis du regner med at bruge dit løbebånd ofte, vil vi anbefale dig at gå efter et løbebånd med 2,5 – 3 HK (hestekræfter).

Folk som bærer rundt på lidt mere vægt, og som eksempelvis ønsker at bruge løbebåndet til at tabe sig, vil vi dog anbefale som minimum 3 HK.

Løbebåndets konsol

Løbebåndets konsol er den computer og det “board”, du har foran dig, når du løber på løbebåndet. Denne del går hånd-i-hånd med dit budget. I princippet (dog med undtagelser) vil jo flere penge du er villig til at betale, give dig flere muligheder for din træning på dit løbebånd.

Hvis du ønsker stor variation af muligheder i dit løbeprogram, forskellige træningsudfordringer, en intelligent software som kan måle din puls, koble dine enheder via bluetooth, en holder til din drikkedunk samt en skærm med touch funktion, så vil du naturligvis ende med at betale mere, end hvad du måske har behov for.

Løbebæltet

Et andet vigtigt element som også påvirker holdbarheden på dit løbebånd, er løbebæltet. Løbebæltet er det underlag, der kører rundt, når du løber ovenpå det. Dit løbebånd kan ikke fungere uden dette, så vær sikker på, at du vælger et løbebånd, som har et bælte med stærk gummi.

Derudover anbefales det også at vælge et løbebælte, som ikke har en for glat overflade. Hermed er du ikke nødt til at bruge ekstra penge, hvis du skal ud og købe andre produkter, fordi noget gik galt efter dit køb.

Løbebåndets dæk

Løbebåndets dæk er den overflade, som løbebæltet lægges på. Når det kommer til løbebåndets dæk, er længden og bredden af løbebåndet nøglen. På den ene side vil et mindre og mere kompakt løbebånd passe bedre ind i det rum, du vælger at installere dette.

På den anden side er du muligvis nødt til at gå en smule på kompromis med komforten på længere sigt. Derudover foretrækker du muligvis, at bruge lidt ekstra penge for at anskaffe dig et løbebånd med en god stødabsorbering, så du ikke risikerer at opleve knæskader. Ydermere kan du også vælge at købe et løbebånd med et dæk, som gør det muligt at øge stigningen, så du får følelsen af at løbe op ad bakke.

Løbebåndets ramme

Nøgleordet er “robusthed”, når det kommer til løbebåndets ramme. Med andre ord er det optimale valg, at du selvfølgelig vil finde en ramme til dit løbebånd, som er fast og ikke ryster, når du løber på det. Du skal ikke have følelsen af, at det gynger under dig.

Specielt til folk højere end gennemsnittet spiller rammens størrelse og placering en rolle. Du kan naturligvis altid undersøge, hvilke muligheder der er for løbebånd specielt til din højde.

Ofte stillede spørgsmål om løbebånd

Hvordan virker et løbebånd?

Et løbebånd fungerer på den måde, at maskinen giver et bevægeligt underlag med et bredt bånd, som drives af en elektrisk motor eller et svinghjul. Når bæltet bevæger sig, kræver det, at brugeren går eller løber med en bestemt hastighed. Hastigheden kan kontrolleres og måles af brugeren. De dyrere modeller er motordrevet (normalt med en elmotor) og fungerer i forbindelse med den integrerede software. De billigere, lettere og enklere modeller fungerer ved, at brugeren skubber bæltet med fødderne. Disse er kendetegnet ved at være mere manuelle. Her er det altså brugerens eget tempo, der bestemmer farten, og ikke den fart som maskinen indstilles til.

Hvilket løbebånd er bedst?

For at komme med et svar på dette spørgsmål, som er tilstrækkeligt nok, skal du vide 100%, hvad du vil have ud af dit løbebånd. Nordictrack tilbyder dog nogle fremragende modeller, som i høj grad også giver kvalitet for pengene. Nordictrack tilbyder en lang række modeller med stor forskel på priserne, men generelt har deres produkter den nyeste teknologi med en god holdbarhed.

Hvad koster et løbebånd?

Et løbebånd kan koste alt fra 2.000 kr. op til 75.000 kr. De gennemsnitlige modeller ligger dog med en pris fra 5000 op til 14.000 kr.

Hvor hurtigt kan man løbe på et løbebånd?

Tophastigheden for løbebånd ligger ca. på 16 – 20 km/t.

Hvad vejer et løbebånd?

Moderne løbebånd kan veje alt fra 80 kg op til 120 kg.

Hvor meget forbrænder man ved at løbe på løbebånd?

Gennemsnitligt kan du forbrænde alt mellem 350 til 1000 kalorier pr. time. Dog skal det siges, at hvor meget du forbrænder naturligvis afhænger af din vægt, intensiteten i din træning, effektiviteten af din motion, hældning du vælger og om du vælger at benytte de håndstøtter, der er på de fleste løbebånd.

Hvor præcise er løbebånd?

Den mest præcise måling der er på løbebånd, er den distancemåler, som følger med og den hastighed, du løber i. På trods af store fremskridt i teknologien, kan løbebåndet kun estimere, hvor mange kalorier du forbrænder. Derudover er der også andre faktorer, som dit løbebånd ikke kan måle. Har du eksempelvis lavet andre styrkeøvelser inden, kan løbebåndet ikke se dette.

Hvor mange år holder mit løbebånd?

Alt mellem 7 til 15 år. De fleste løbebånd kan holde i ca. 10 år. Med den rette vedligeholdelse samt en maskine af god kvalitet, vil du have en maskine, som holder længere end de 10 år.

Hvor meget vægt kan et løbebånd bære?

De billigste løbebånd har en vægtgrænse fra 100 kg til 135 kg. De lidt dyrere (og dem af lidt bedre kvalitet) kan bære personer op til 225 kg. Løbebåndets dæk er her det vigtigste element for løbebåndets evne til at bære brugere med ekstra vægt.