fbpx
AaB
Se udvalget af Aab trøjer her og køb den model, som du ønsker

AaB fodboldtrøjer

AaB, også kendt som Aalborg Boldklub, er en af Danmarks ældste og mest traditionsrige fodboldklubber. Klubben blev stiftet i 1885 og har siden da haft en stor betydning for fodbolden i Danmark.

Uden tvivl har det en af de mest karakteristiske danske fodboldtrøjer. Hvis du vil støtte dit hold, kan du finde alle trøjerne fra din yndlingsklub her.

AaB har igennem årene opnået en lang række flotte resultater og titler. Klubben har blandt andet vundet Superligaen tre gange, senest i sæsonen 2013/2014, og har desuden vundet pokaltitlen fem gange.

Sorter resultater
Filtrér

Indeholder affiliate links | Sorteringsrækkefølgen kan være påvirket af vores kommissionAaB trøjer: Historie og tradition

AaB’s hjemmebanetrøje er en af de mest ikoniske og genkendelige trøjer i dansk fodbold. Trøjen er karakteriseret ved de hvide og røde striber, der løber lodret ned ad trøjen. AaB’s farver og design har været konstant igennem årene og har formået at skabe en stærk identitet og tilhørsforhold blandt fansene.

Historien bag AaB’s hjemmebanetrøje kan spores tilbage til klubben stiftelse i 1885. Dengang spillede AaB i hvid trøje og blå shorts, men i 1902 skiftede klubben til den nuværende røde og hvide farvekombination. Trøjen har siden da været en fast bestanddel af AaB’s identitet og har symboliseret klubben og fansenes stolthed.

I de senere år har AaB også haft en tredje farve på deres hjemmebanetrøje, nemlig sort. Dette er blevet introduceret for at give trøjen et mere moderne udtryk og for at adskille sig fra andre traditionelle trøjer i dansk fodbold.

AaB’s hjemmebanetrøje er en af de mest populære og eftertragtede trøjer blandt fans af dansk fodbold. Trøjen er kendt for sit flotte design og symboliserer AaB’s stolte tradition og historie. Det er en trøje, der udstråler klasse og stil, og som fans af AaB og dansk fodbold vil huske i mange år fremover.

Om AaB

AaB har gennem årene haft en række prominente spillere på holdet, heriblandt Kasper Risgård, Rasmus Würtz, Nicklas Helenius og mange flere. Klubben er kendt for at have en stærk ungdomsafdeling, som har produceret mange af Danmarks bedste fodboldspillere igennem tiden.

AaB spiller deres hjemmekampe på Aalborg Portland Park, der har en kapacitet på 13.800 tilskuere. Stadionet er kendt for sin fantastiske atmosfære og har igennem mange år været en af de sværeste udebaner at spille på i Superligaen.

Fra sæsonen 2023/24 skal Aalborg Portland Park dog være hjemmebane i 1. division. AaB rykkede nemlig ud af Superligaen i sæsonen 2022/23 for første gang i klubbens historie. AaB var en af blot to klubber, der aldrig havde været rykket ud af den danske Superliga. Det betyder, at der i dag kun er et enkelt hold, der altid har spillet i Superligaen, og den titel kan Brøndby prale af.

Klubben har også en stor fankultur, og AaB’s fans er kendt for at være meget trofaste og passionerede. Alt i alt er AaB en af Danmarks mest anerkendte og respekterede fodboldklubber med en lang og stolt historie.

Find her flere fodboldtrøjer fra alle de største klubber og landshold.

AaB’s mesterskaber

AaB’s første mesterskab kom i sæsonen 1994/1995, hvor holdet under ledelse af træner Poul Erik Andreasen overraskede alle ved at slå favoritterne fra Brøndby IF og FC København til mesterskabet. Holdet havde en stærk defensiv og var kendt for deres fighterevner.

Det andet mesterskab kom i sæsonen 1998/1999, hvor AaB igen viste deres evne til at slå de store klubber. Holdet vandt mesterskabet efter en dramatisk afgørelse på sidste spilledag, hvor AaB besejrede Viborg FF og samtidig fik hjælp fra FC København, der slog Brøndby IF.

AaB’s seneste mesterskab kom i sæsonen 2013/2014, hvor holdet under ledelse af træner Kent Nielsen imponerede alle med deres offensive spil og flotte resultater. Holdet vandt mesterskabet med seks point ned til FC København på andenpladsen.

AaB’s pokaltitler

Udover de tre mesterskaber har AaB også vundet pokaltitlen tre gange, senest i sæsonen 2013/2014, hvor holdet besejrede FC København i finalen.

AaB’s mesterskaber og titler har været med til at cementere klubben som en af Danmarks mest succesfulde og respekterede fodboldklubber. Klubben har en stolt tradition for at producere talenter og udvikle unge spillere, og med deres flotte resultater og titler har AaB formået at tiltrække både lokale og internationale fans.

AaB’s i Europæiske turneringer

AaB har deltaget i både UEFA Champions League og UEFA Europa League. I Champions League sæsonen 1995/96 kvalificerede AaB sig til gruppespillet. Derudover har AaB også flere gange kvalificeret sig til gruppespillet i Europa League.

Legendariske spillere der har båret AaB-trøjen

Flere bemærkelsesværdige spillere har båret AaB-trøjen, herunder:

  • Peter Møller
  • Jimmy Nielsen
  • Thomas Augustinussen
  • Rasmus Würtz
  • Kasper Risgård
  • Allan Gaarde
  • David Nielsen
  • Rade Prica
  • Anders Due
  • Lucas Andersen