fbpx
AC Milan
Find fodboldtrøjer fra AC Milan - en af de mest succesfulde fodboldklubber i international fodbold

AC Milan fodboldtrøjer

AC Milan, grundlagt i 1899, er en af de mest succesfulde fodboldklubber i verden og helt sikkert i Italien. Klubbens karakteristiske rød-og-sorte stribede trøjer, der repræsenterer djævelens farver, er blevet et ikonisk symbol i fodboldverdenen. Find her forskellige fodboldtrøjer, inklusiv den officielle AC Milan trøje for sæsonen 2023/2024.

Sorter resultater
Filtrér

Indeholder affiliate links | Sorteringsrækkefølgen kan være påvirket af vores kommissionHistorien om AC Milan fodboldtrøjer

Den første kendte AC Milan trøje var pink, båret med sort slips. Klubben skiftede dog til det røde og sorte design i 1901, da beslutningen blev taget af klubbens grundlægger Herbert Kilpin, der samtidig erklærede: “Vi er et hold af djævle. Vore farver er røde som ild og sorte, for at fremkalde frygt i vores modstandere!”

Siden da har Rossoneri (de rød-og-sorte) båret en lodret stribet rød-og-sort hjemmetrøje.

Der er flere mindeværdige trøjer fra specifikke sæsoner. Trøjen fra 1962/63 European Cup finalen, båret da AC Milan vandt deres første European Cup, er især ikonisk. Trøjen fra 1989/90, båret under en af klubbens mest succesfulde perioder, hvor de vandt European Cup to år i træk, er også særlig genkendelig. Til sidst er trøjen fra 2002/03 sæsonen, båret da klubben senest vandt UEFA Champions League, en anden favorit blandt fans.

Producenter og designs

Gennem årene er klubbens trøjer blevet fremstillet af adskillige virksomheder, herunder Adidas, Lotto og Kappa. I dag er Puma det officielle sportsmærke for holdet.

Desuden har trøjens design forblevet konsekvent gennem årene. Bredden og antallet af striber har dog varieret baseret på forskellige sæsoner. Udebane farverne har normalt været hvide, ofte med rød og sort detaljering.

Milans emblem har også udviklet sig over årene, men har ofte inkorporeret St. Georges Kors, der repræsenterer byen Milano, sammen med klubbens farver. Det nuværende emblem har St. Georges Kors til venstre, de sorte og røde striber til højre, med forkortelsen “ACM” i toppen og stiftelsesåret “1899” i bunden.

Ikoniske spillere, der har båret Milan trøjen

AC Milan trøjerne er blevet båret af mange legender indenfor fodbold, inklusiv Paolo Maldini, Franco Baresi, Andrea Pirlo, Marco van Basten, Ruud Gullit, og mere nyligt, Zlatan Ibrahimovic.

Disse spillere har ikke kun bidraget til klubbens imponerende trofæhøst, som inkluderer adskillige Serie A og UEFA Champions League titler, men har også tilføjet til trøjens ikoniske status.

Find her fodboldtrøjer fra flere ikoniske italienske Serie A klubber: