fbpx
Argentina
Find de legendariske argentinske fodboldtrøjer her på siden.

Argentina fodboldtrøjer

Det argentinske fodboldlandshold, som er et af de mest succesrige i verden, har en rig historie, der afspejles i deres trøjers udvikling. Få fodboldtrøjer har samme aura og appel som vinderne af verdensmesterskabet i 2022. Vis din støtte til dit yndlingslandshold ved at købe trøjen fra Messi og andre fantastiske spillere.

Sorter resultater
Filtrér

Indeholder affiliate links | Sorteringsrækkefølgen kan være påvirket af vores kommissionHistorien om argentinske fodboldtrøjer.

Det argentinske fodboldlandshold bar oprindeligt hvide trøjer. I 1908 skiftede de til lyseblå og hvide vertikale striber, hvilket nu er ikonisk og repræsenterer Argentinas nationale farver. Trøjens stil blev angiveligt inspireret af landets flagfarver, selvom solen fra det argentinske flag typisk ikke er inkluderet i fodboldtrøjen.

Visse trøjer er særligt mindeværdige på grund af de begivenheder, de er forbundet med. Trøjen, der blev båret under verdensmesterskabet i 1986, er legendarisk, da den blev båret, da Diego Maradona førte Argentina til landets anden VM-sejr. Mere nyligt er sættet, der blev båret ved Copa America i 2021, betydeligt, da det markerede Argentinas 15. Copa America-titel, med Lionel Messi som holdets leder. Og naturligvis er der trøjen fra verdensmesterskabet i 2022, som repræsenterer det mest dyrebare øjeblik i Messis karriere.

Producenter og designs

Holdets trøje er blevet lavet af flere producenter gennem årene, men siden 1980’erne er det argentinske landsholdstrøjer udelukkende blevet fremstillet af Adidas.

Det argentinske emblem har også gennemgået nogle ændringer gennem årene, men har generelt inkluderet farverne fra det argentinske flag. Emblemet fremviser som regel også forkortelsen AFA (Argentine Football Association) og inkluderer ofte laurbærblade, et almindeligt sejrssymbol.

Hvem er de mest berømte argentinske spillere, der har båret trøjen for det argentinske landshold?

Dusinvis af vigtige spillere har båret den argentinske fodboldtrøje. Nogle af de mest ikoniske er:

  • Diego Maradona
  • Lionel Messi
  • Juan Román Riquelme
  • Gabriel Batistuta
  • Alfredo Di Stefano
  • Juan Sebastian Veron
  • Javier Zanetti
  • Esteban Cambiasso
  • Ariel Ortega
  • Hernan Crespo

Om det argentinske fodboldlandshold

Det argentinske landshold spillede sin første officielle kamp i 1902. Siden da har holdet spillet mere end 950 kampe og har vundet en række præstationer og titler. Deres første store internationale succes var i 1928, da de vandt deres første Sydamerikanske mesterskab.

Det argentinske hold har også en unik spillestil, som er kendetegnet ved deres tekniske færdigheder, stærke pasninger og angrebsivrige spil. Holdet har også en stærk tradition for at spille med en offensiv formation og har i mange år været kendt for at være et af de mest underholdende landshold at se på.

Alt i alt er det argentinske fodboldlandshold en af de største og mest respekterede nationer i international fodbold. Deres succes og talentfulde spillere har gjort dem til en global magt inden for sporten, og fans over hele verden ser frem til at se holdet spille på det højeste niveau.

Find her landsholdstrøjer fra flere lande i verden: