fbpx
FC København
FC København er en af de største klubber i dansk fodbolds historie. Er du interesseret i at finde tøj herfra? Se mere herunder.

FCK trøjer

F.C. København er en af de mest succesrige klubber i dansk fodbold, og deres trøjehistorie afspejler deres position. Find alle de nyeste trøjer fra din yndlingsklub og spillere hos Bidtafbold og støt FCK i deres mission om at vinde titler.

Sorter resultater
Filtrér

Indeholder affiliate links | Sorteringsrækkefølgen kan være påvirket af vores kommissionFC København trøjer: Historie og tradition

F.C. Københavns primære farver er hvid og blå. En kombination, der har været konsekvent siden klubbens dannelse i 1992. Både F.C. Københavns hjemme- og udebanetrøjer er meget minimalistiske, de følger et rent og typisk skandinavisk design. Hjemmebanedragten har typisk en hvid trøje med blå kant, hvide shorts og hvide sokker.

FCK’s logo indeholder en løve, som symbol på styrke, dominans og mod, sat mod en cirkulær baggrund delt mellem klubbens blå og hvide farver.

FCK Trøje: Producenter og sponsorer

Gennem årene er trøjerne blevet fremstillet af flere forskellige virksomheder, herunder Kappa, Puma, og Adidas, som fortsat er producenten i dag.

Detaljerne på trøjen har man set på forskellige måder gennem årene. De seneste år hvor Adidas har været mærket, som FC København har spillet i, har Adidas striberne været præsenteret på spillernes skuldre med en blå farve. Dog har man også set tilfælde, hvor den blå farve var erstattet af en grå, for at gøre trøjen tæt på helt hvid.

Vigtig information om F.C. København

Klubben blev dannet i 1992 som en fusion af to af Danmarks ældste fodboldklubber, Kjøbenhavns Boldklub (KB) og Boldklubben 1903. Hensigten med denne fusion var at skabe en fodboldstormagt, der kunne konkurrere mere effektivt på højt niveau, især i europæiske turneringer. Fankulturen omkring F.C. København var og forbliver levende, og klubben kan prale af en stor og passioneret fanbase.

Siden dens begyndelse har klubben haft betydelig succes. Den blev hurtigt en dominerende kraft i dansk fodbold, og har vundet flere danske Superliga-mesterskaber. Holdet har også sat sit præg på europæisk fodbold, og deltager regelmæssigt i UEFA Champions League og Europa League konkurrencer.

FCK ejes af det børsnoterede selskab PARKEN Sport & Entertainment A/S (ofte omtalt “PS&E”), der udover at eje FCK også omfatter Lalandia, eSport-teamet North samt udlejning af kontorejendomme. FCK’s træningsanlæg er placeret på Frederiksberg og FCK spiller sine hjemmekampe i PARKEN, som også er stadion for det danske herrelandshold.

Om PARKEN

 • Adresse: Per Henrik Lings Allé 2, 21 København
 • Kapacitet: 38.065
 • Indviet: 25. maj 1911

Parken er Danmarks største fodboldstadion og er placeret på Østerbro i København. Tidligere har stadionet været kendt under navne som “Københavns Idrætspark”, “Idrætsparken” og fra 2014 til 2020 gik stadionet under navnet “Telia Parken”. I Parken er det ikke kun muligt at overvære FCKs kampe og kampe med det danske landshold, da Parken også ofte bruges til afholdelse af koncerter og andre arrangementer for underholdningsbranchen.

Derudover er det for virksomheder også muligt at leje kontorlokaler i Parken, og herigennem opnå alle de fordele, som der er ved at leje sig ind på et fodboldstadion.

Kendte FCK spillere

Som nævnt har FCK haft flere spillere, som er solgt videre til andre europæiske klubber. Derudover har flere nuværende og tidligere landsholdsspillere spillet for FCK. FCK har også igennem mange år haft stor succes med at hente udenlandske spillere til klubben. Af de mange karakteristiske FCK spillere kan bl.a. nævnes:

 • Christian Poulsen
 • Thomas Delaney
 • William Kvist
 • Lars Jacobsen
 • Sibusiso Zuma
 • Dame N’Doye
 • Jesper Grønkjær
 • Lars Højer
 • Michael Johansen
 • Martin Johansen

Ovenstående navne er blot et udvalg blandt mange navne, som kunne være på listen. Som sagt har FCK haft en stor betydning for dansk klubfodbold og derfor har mange spillere naturligvis også en stor betydning for dansk fodbold.