Alt du behøver at vide, inden du køber dit næste par fodboldstøvler

Find al info relateret til fodboldteknologi, forskellige overflader, alder og position på banen.

At vælge det rigtige par fodboldstøvler er ikke altid lige så let, som det lyder. Formålet med denne side er at guide dig gennem processen og sikre, at du køber det rigtige par fodboldstøvler, som passer præcis til dig.

Hvordan gør vi det?

Vi vil undersøge hvilken fodboldstøvle, der passer bedst til dine behov af spillet, hvilken position du spiller på banen, hvilke modeller der har de bedste anmeldelser samt hvilke støvler, der giver dig mest værdi for pengene.

Ønsker du at læse vores dedikerede guide til valg af fodboldstøvler, kan du hurtigt klikke her.

Er du klar til allerede at springe ud i det og finde dine nye fodboldstøvler til en god pris, kan du blot klikke her.

Hvilke fodboldstøvler er de bedste i 2020? (Anbefalet)

Hvis du ikke ønsker at bruge for meget tid på at finde dit næste par fodboldstøvler, så tjek vores favoritter for 2020. Dog skal du være opmærksom på, at der ikke er en “en-til-alle” løsning, som kan tjene alle mulige formål. Jo større forventninger du har til dine fodboldstøvler, jo vigtigere er det at være opmærksom på detaljerne, da de fleste par støvler kræver specifikke betingelser for at få det maksimale ud af disse.

Ikke desto mindre har vi her på Bidtafbold.dk udvalgt vores anbefalede liste, som tager alt i betragtning. Siden du kan finde en dedikeret sektion og anbefalede støvler til indendørsfodbold (gå til sektion her), vil vi i det følgende præsentere vores anbefalede modeller til fodbold på almindeligt græstæppe. En væsentlighed at have i tankerne er naturligvis materialet, om du føler dig komfortabel, teknologien, støvlens vægt og ikke mindst prisen på dine nye fodboldstøvler.

I det følgende kan du se en oversigt over en række udvalgte fodboldstøvler, som indeholder forskellige mærker og passer til forskellige positioner på banen. Listen indeholder støvler helt fra 9’er position og helt ned til målmanden, hvor du let kan finde et par støvler, som matcher dine målmandshandsker.

Hvis dit budget er meget vigtigt, kan du klikke her og finde en række budgetvenlige støvler.

Sådan vælger du det rigtige par fodboldstøvler

Har du nogensinde spurgt dig selv: “Hvilke fodboldstøvler skal jeg vælge?”? At vælge det rigtige par fodboldstøvler er lettere sagt end gjort. Specielt med det store udvalg der findes af fodboldstøvler i dag. Af den grund har vi udarbejdet en kort, men gennemgående guide i 6 trin til, hvordan du træffer det rigtige valg.

Følgende spørgsmål er derfor dem, du har brug for at besvare, før du vælger dit næste par støvler.

Hvad vil du have ud af dine fodboldstøvler?

Mange prioriterer komfort over alt andet, mens andre vælger at gå med en model, som er mere specialiseret til deres position på banen. Nogle søger at opnå den konkurrencemæssige fordel, når det kommer til teknologiske funktioner, mens andre er på udkig efter et ekstra par støvler med lange knopper til en våd bane.

Kort sagt kan det siges, at hvad du ønsker dig af dine støvler, kan ikke blive besvaret af andre. Så lad os tage et kig på de spørgsmål, som kan klarlægge dine egentlige behov.

1) Hvilket materiale ønsker du?

Det oftest anvendte materiale for fodboldstøvler er læder, syntetisk og strik. Generelt er læder det, som de fleste foretrækker. De syntetiske støvler, som muligvis er den mest populære i dag, vælges oftest grundet følelse og kontrollen, du har med bolden. Derudover vejer støvlen særlig meget. Den tilpasser sig omstændighederne, men ligger også i et prisniveau, hvor alle kan være med. Den sidste generation af materiale er “strik-teknologien”, som tilbyder en blanding af hastighed og komfort.

2) Hvilken type bane spiller du på?

Generelt produceres fodboldstøvler til 5 primære overflader. En hård græsbane, en blød græsbane, kunstgræs, Astroturf og til indendørs fodbold.

3) Hvad er dit budget?

Har du mange penge at bruge på dine fodboldstøvler? Premium modellerne er en kategori for sig selv. Hvis du vil se udvalget af premium modeller, kan du klikke her. Hvis fodbold bare er en hobby for dig, og ikke noget du ønsker at bruge mange penge på, bør du undersøge markedet grundigt for et par støvler, hvor du får mest for pengene. Ønsker du ikke de dyreste modeller, kan du klikke her og se et udvalg.

4) Har du prøvet støvlerne før?

Hvis du har lavet en indsnævret liste over en række støvler, du kunne være interesseret i, men stadig er i tvivl om, hvilket par du skal vælge, så husk det mest simple råd, vi kan give dig.

Den bedste tommelfingerregel er altid at finde den nærmeste butik og prøvede støvlerne. Dette kan være en øjenåbner for dig, og fuldstændig vende det billede på hovedet, som du havde af de forskellige støvler inden. Det kan også være, at det overbeviser dig om, at dit yndlingspar også er det rigtige at vælge. Lige meget hvor gode anmeldelser eller anbefalinger du kan få, er der ikke nogen, der kan fortælle dig, hvilken model eller størrelse der passer dig bedst.

5) Har du læst anmeldelserne?

Til sidst er det vigtigt at huske, at du aldrig må undervurdere de oplysninger, der er til rådighed i dag. Folk overalt i verden står muligvis i det samme dilemma, som du selv står i. Meninger bør altid blive taget med et gran salt, men hvis halvdelen af de personer som har købt støvler, har klaget over produktet, kan dette være alarmerende nok til at genoverveje dine muligheder.

Teknologi til fodboldstøvler, der rent faktisk virker

Hvert år vil de største Athletic mærker konkurrere om, hvilken teknologi der udgives næste gang. Selvfølgelig kan dette spil mellem mærker have resulteret i nogle meget dårlige teknologiske fremskridt, men her vil vi fokusere på de få, der har haft en betydelig indflydelse på, hvordan du føler og spiller bolden.

Liste over de væsentligste fodboldteknologier

  • ACC/NSG
  • Formskin
  • Anatomical Soleplate
  • Anti-Clog
  • Netfit

ACC/NSG

All conditions control (ACC) fra Nike og Non-stop Grip (NSG) fra Adidas er langt hen ad vejen ens, da de begge lover bedre kontrol med bolden på en våd græsbane.

Formskin

Formskin fra Under Armor Magnetical lover dig en ekstremt personlig pasform fra første øjeblik du tager støvlen på. Den ekstremt behagelige følelse på foden og måden den strækker sig, så den tilpasser sig enhver fodform, får den til at se meget personlige ud, som om den er designet specifikt til dig.

Anatomical Soleplate

Anatomical Soleplate kan føles udbehagelige i starten, men har du tålmodigheden til at give den en chance i et længere stykke tid, føles den ligefrem forbløffende og ekstremt hurtig, da den anatomiske plade er lavet til at følge din fods naturlige krumning.

Anti-Clog

Anti-Clog teknologi fra Nike fungerer uden tvivl rent charmerende. Den er lavet til at give dig bedre fodfæste på en våd fodboldbane, da du med denne teknologi undgår mudder under din fodsål. Hvis du oven i købet sørger for at fugtige pladen, vil alle de ting du ikke ønsker på din fodboldstøvle, glide væk.

Netfit

Netfit teknologien fra Puma, gør det muligt at dække fodboldstøvlen med et væv. Dette gør det samtidig muligt for dig at snøre støvlen, præcis som du ønsker det, da du kan benytte flere af hullerne i støvlen til dette.

Mest populære mærker af fodboldstøvler

Nike og Adidas er enstemmigt anerkendt som de mærker med den mest avancerede teknologi, som er banebrydende for den nye generation af fodboldstøvler, der repræsenterer de mest kendte modeller på markedet. Det er der intet overraskende i.

Nike og Adidas er dog ikke de eneste mærker på markedet. Andre vigtige mærker, og ofte mere prisvenlige, er blandt andet New Balanze, Mizuno, Umbro, Joma, Puma, Asics og Lotto.

Bedste fodboldstøvler til forskellige baner

Et af de vigtigste steps når du skal købe nye fodboldstøvler, er uden tvivl hvilke knopper, du vælger. Lige fra komfort og ydelse til faren for skader, spiller fodboldstøvler en stor rolle, når det kommer til at minimere risikoen og maksimere dit spils kvaliteter.

Så hvilke fodboldstøvler er de rette til enhver bane og overflade. Læs med i den gennemgående liste, som vi har samlet til dig her.

Knopsystem Eksempel på banetype
FG – Firm Ground Til brug på naturlige græsbaner.
SG – Soft Ground Til brug på våde grænsbaner.
AG – Artificial Ground Til brug på kunstgræsbaner
IC – Indoor Court Til brug på indendørsbaner

FG (Firm Ground/Fast underlag): Ideelle for tørre eller mindre våde baner

Når det kommer til det mest populære valg, er der ingen tvivl om, at der er tale om FG knopper. FG knopper er de bedst sælgende i stort set alle fodboldbutikker. Denne type teknologi er designet til naturlige græsbaner med en tør eller mindre våd overflade. Disse knopper er beregnet til at afhjælpe trykket fra fødderne og fordele lasten jævnt over din fod. De forskellige mærker har naturligvis eksperimenteret med den traditionelle form, men de klassiske, koniske knopper er stadig det mest hyppige valg. Disse har naturligvis deres fordele og ulemper.

SG (Soft Ground/Blødt underlag): Ideelle for våde og mudrede baner

Det bedste valg på en regnfuld dag med et glat underlag, er uden tvivl SG støvler. Med disse knopper er der primært to variationer. Den første er det traditionelle 6-knops system med to metal knopper bagerst på støvlen og 4 foran. Den anden er det moderne mix af standard FG knopper, hvor er bliver tilføjet metalknopper. Hovedforskellen på disse to er, at førstnævnte har mindre vægtfordeling i fødderne, mens den anden er lidt mere afbalanceret og behagelig. Højdepunktet ved disse støvler er Nike’s Anti-Clog teknologi, som vi allerede har omtalt.

AG (Artificial Ground/Kunstgræs): Tredje og fjerde generation til kunstgræsbaner

Det syntetiske græs giver yderligere slid på dine fodboldstøvler. Derfor er specialdesignede kunstgræsstøvler lavet for at takle problemer med støvlens holdbarhed. Det ekstra antal knopper i sålen er den vigtigste nogle til at læse problemet med den primære ulempe, som er den stive følelse, du vil få i dine fødder.

Futsal- og indendørssko

Spil på hårdt trægulv har det største behov for denne type sko/støvle. Sålen er naturligvis uden knopper, meget flad med riller for at hjælpe spilleres smidighed og komfort.

Fodboldstøvler til børn

Markedet for fodboldstøvler til børn er et marked for sig selv. Disse støvler vil med sikkerhed ikke holde i lang tid. Ikke på grund af holdbarheden, men mere på grund af at de meget hurtigt bliver for små. Derfor er en god tommelfingerregel altid at købe en støvle, som er en smule for stor i størrelsen. Specielt hvis du er på udkig efter fodboldstøvler til en under 15 år.

Ligesom støvler til voksne, findes der også fodboldstøvler i forskellige modeller, forskellige materiale, støvler til forskellige baner (FG, SG, AG), forskellige størrelse og forskellige farve.

Nike, Adidas og Puma repræsenterer de mest kendte og oftest købte modeller.