fbpx
Fodboldstøvler
Bliv klogere på de forskellige mærker af fodboldstøvler. Se priser, anmeldelser, guides til vedligeholdelse og meget mere.

Alt du behøver at vide, inden du køber dit næste par fodboldstøvler (2023)

Find al info om fodboldstøvler til forskellige overflader, forskelige aldre og alle positioner på banen.

At vælge det rigtige par fodboldstøvler er ikke altid lige så let, som det lyder. Formålet med denne side er at guide dig gennem processen og sikre, at du køber det rigtige par fodboldstøvler, som passer præcis til dig. Fodboldstøvler er et utroligt vigtig værktøj, når du spiller fodbold. Måske sammen med selve fodbolden, er dette det vigtigste.

De bedste fodboldstøvler (2023)

Nulstil filter
Sorter resultater
Filtrér

Indeholder affiliate links | Sorteringsrækkefølgen kan være påvirket af vores kommissionHos Bidtafbold.dk vil vi undersøge hvilken fodboldstøvle, der passer bedst til dine behov af spillet, hvilken position du spiller på banen, hvilke modeller der har de bedste anmeldelser samt hvilke støvler, der giver dig mest værdi for pengene.

Ønsker du at læse vores dedikerede guide til valg af fodboldstøvler, kan du hurtigt klikke her.

Billige fodboldstøvler

Billige fodboldstøvler kan opfattes meget forskellige alt afhængig af, hvem man spørger. “Billig” er et vidt begreb. Nogle mener måske, at billige fodboldstøvler er støvler under 500 kr. Andre mener måske, at 1.600 kr. for et par støvler er billigt, hvis kvaliteten er i top, og normalprisen evt. var over 2.000 kr.

Uanset hvordan du opfatter ordet “billigt”, kan du finde det her på siden. Der er som nævnt flere forskellige former for billige fodboldstøvler, og du kan finde dem alle her på siden. Hvis du passer rigtig godt på dine fodboldstøvler og er god til at vedligeholde dem, så vil de også holde i længere tid, og jo flere gange du kan bruge dem, jo billigere vil de være fra gang til gang.

Fodboldstøvler på tilbud

En god og nem måde at anskaffe sig et par billige fodboldstøvler på, er ved at købe dem på tilbud. I Danmark findes der mange butikker, som flere gange om året sælger fodboldstøvler på tilbud.

Hvis du vil sikre dig et godt tilbud, så er det vigtigt, at du løbende holder øje med de forskellige butikkers priser. Du kan selvfølgelig også time det og købe dem på Black Friday.

Her på siden opdaterer vi løbende priserne på en stor del af markedets fodboldstøvler. Fodboldstøvlerne der pt. er på tilbud, kan ses øverst på siden og er markeret med et lille “tilbuds” mærke over billedet.

Fodboldstøvler på udsalg

De forskellige fodboldstøvle modeller opdateres hele tiden. Der kommer løbende nye modeller i forskellige farver, designs og med den nyeste opdaterede teknologi.

Når der lanceres nye modeller, er det samtidig begrænset, hvor mange støvler der produceres af de tidligere modeller. Hvis der lanceres en ny model, er producenten og butikkerne naturligvis mest interesserede i at sælge disse, hvorfor de tidligere modeller ofte sættes på udsalg, hvor prisen ofte vil være sat væsentligt ned.

Du kan naturligvis holde øje med dette på nettet, men også i butikker som Intersport, Sportmaster eller Sportigan er der gode muligheder for at finde fodboldstøvler på udsalg.

Pleje af fodboldstøvler

For at pleje fodboldstøvler anbefales det at rengøre dem regelmæssigt med en børste eller en klud og brug eventuelt et mildt rengøringsmiddel. Det er vigtigt at holde støvlerne tørre, da fugt kan skade materialet og forringe ydeevnen.

Brug også en skoimprægner til at beskytte støvlerne mod vand og snavs. Det anbefales også at tørre støvlerne efter hver brug, og at opbevare dem i et tørt og ventileret område. Det er vigtigt at følge producentens anvisninger for pleje og vedligeholdelse af støvlerne.

Sådan vælger du det rigtige par fodboldstøvler

Har du nogensinde spurgt dig selv: “Hvilke fodboldstøvler skal jeg vælge?“? Når du ser fodbold i TV eller streamer fodbold, kan du muligvis blive inspireret at støvlerne fra din yndlingsspiller, men måske er disse støvler slet ikke de rette for dig.

At vælge det rigtige par fodboldstøvler er lettere sagt end gjort. Specielt med det store udvalg der findes af fodboldstøvler i dag. Af den grund har vi udarbejdet en kort, men gennemgående guide i 7 trin til, hvordan du træffer det rigtige valg.

Følgende spørgsmål er derfor dem, du har brug for at besvare, før du vælger dit næste par støvler.

1) Hvad vil du have ud af dine fodboldstøvler?

Mange prioriterer komfort over alt andet, mens andre vælger at gå med en model, som er mere specialiseret til deres position på banen. Nogle søger at opnå den konkurrencemæssige fordel, når det kommer til teknologiske funktioner, mens andre er på udkig efter et ekstra par støvler med lange knopper til en våd bane.

Kort sagt kan det siges, at hvad du ønsker dig af dine støvler, kan ikke blive besvaret af andre. Så lad os tage et kig på de spørgsmål, som kan klarlægge dine egentlige behov.

2) Hvilket materiale ønsker du?

Det oftest anvendte materiale for fodboldstøvler er læder, syntetisk og strik. Generelt er læder det, som de fleste foretrækker. De syntetiske støvler, som muligvis er den mest populære i dag, vælges oftest grundet følelse og kontrollen, du har med bolden. Derudover vejer støvlen særlig meget. Den tilpasser sig omstændighederne, men ligger også i et prisniveau, hvor alle kan være med. Den sidste generation af materiale er “strik-teknologien”, som tilbyder en blanding af hastighed og komfort.

3) Hvilken type bane spiller du på?

Generelt produceres fodboldstøvler til 5 primære overflader. En hård græsbane, en blød græsbane, kunstgræs, Astroturf og til indendørs fodbold. Du kan her læse vores beskrivelse af de bedste støvler til forskellige baner.

4) Hvad er dit budget?

Har du mange penge at bruge på dine fodboldstøvler? Premium modellerne er en kategori for sig selv. Hvis du vil se udvalget af premium modeller, kan du klikke her. Hvis fodbold bare er en hobby for dig, og ikke noget du ønsker at bruge mange penge på, bør du undersøge markedet grundigt for et par støvler, hvor du får mest for pengene. Ønsker du ikke de dyreste modeller, kan du klikke her og se et udvalg.

5) Har du prøvet støvlerne før?

Hvis du har lavet en indsnævret liste over en række støvler, du kunne være interesseret i, men stadig er i tvivl om, hvilket par du skal vælge, så husk det mest simple råd, vi kan give dig.

Den bedste tommelfingerregel er altid at finde den nærmeste butik og prøvede støvlerne. Dette kan være en øjenåbner for dig, og fuldstændig vende det billede på hovedet, som du havde af de forskellige støvler inden. Det kan også være, at det overbeviser dig om, at dit yndlingspar også er det rigtige at vælge. Lige meget hvor gode anmeldelser eller anbefalinger du kan få, er der ikke nogen, der kan fortælle dig, hvilken model eller størrelse der passer dig bedst.

Tjek evt. vores størrelsesguide for at finde ud af, hvilken størrelse der passer dig bedst.

6) Har du læst anmeldelserne?

Til sidst er det vigtigt at huske, at du aldrig må undervurdere de oplysninger, der er til rådighed i dag. Folk overalt i verden står muligvis i det samme dilemma, som du selv står i. Meninger bør altid blive taget med et gran salt, men hvis halvdelen af de personer som har købt støvler, har klaget over produktet, kan dette være alarmerende nok til at genoverveje dine muligheder.

7) Hvilken position på banen spiller du?

Din position på banen kan naturligvis også have betydning for, hvilke støvler du bør vælge.

En kantspiller vil eksempelvis ofte foretrække en let støvle, da fart ofte er et vigtigt element for denne type spiller. En defensiv markspiller eller en målmand vil måske prioritere kontrol over bolden højere end støvlens vægt.

Hvis du hellere vil have, at dine støvler matcher din fodboldtrøje, eller du som målmand ønsker, at støvlerne har samme far som dine målmandshandsker, findes der i dag heldigvis støvler i alverdens farver og designs.

Teknologi til fodboldstøvler, der rent faktisk virker

Hvert år vil de største Athletic mærker konkurrere om, hvilken teknologi der udgives næste gang. Selvfølgelig kan dette spil mellem mærker have resulteret i nogle meget dårlige teknologiske fremskridt, men her vil vi fokusere på de få, der har haft en betydelig indflydelse på, hvordan du føler og spiller bolden.

Liste over de væsentligste fodboldteknologier

  • ACC/NSG
  • Formskin
  • Anatomical Soleplate
  • Anti-Clog
  • Netfit

ACC/NSG

All conditions control (ACC) fra Nike og Non-stop Grip (NSG) fra Adidas er langt hen ad vejen ens, da de begge lover bedre kontrol med bolden på en våd græsbane.

Formskin

Formskin fra Under Armor Magnetical lover dig en ekstremt personlig pasform fra første øjeblik du tager støvlen på. Den ekstremt behagelige følelse på foden og måden den strækker sig, så den tilpasser sig enhver fodform, får den til at se meget personlige ud, som om den er designet specifikt til dig.

Anatomical Soleplate

Anatomical Soleplate kan føles udbehagelige i starten, men har du tålmodigheden til at give den en chance i et længere stykke tid, føles den ligefrem forbløffende og ekstremt hurtig, da den anatomiske plade er lavet til at følge din fods naturlige krumning.

Anti-Clog

Anti-Clog teknologi fra Nike fungerer uden tvivl rent charmerende. Den er lavet til at give dig bedre fodfæste på en våd fodboldbane, da du med denne teknologi undgår mudder under din fodsål. Hvis du oven i købet sørger for at fugtige pladen, vil alle de ting du ikke ønsker på din fodboldstøvle, glide væk.

Netfit

Netfit teknologien fra Puma, gør det muligt at dække fodboldstøvlen med et væv. Dette gør det samtidig muligt for dig at snøre støvlen, præcis som du ønsker det, da du kan benytte flere af hullerne i støvlen til dette.

Mest populære mærker af fodboldstøvler

Nike og Adidas er enstemmigt anerkendt som de mærker med den mest avancerede teknologi, som er banebrydende for den nye generation af fodboldstøvler, der repræsenterer de mest kendte modeller på markedet. Det er der intet overraskende i.

Nike og Adidas er dog ikke de eneste mærker på markedet. Andre vigtige mærker, og ofte mere prisvenlige, er blandt andet New Balance, Mizuno, Umbro, Joma, Puma, Asics og Lotto.

Herunder kan du se en række mærker og deres logoer.

LogoMærke
Adidas er en tysk virksomhed, som antages at være Europas største sportsmærke. Adidas antages ydermere for at være det næststørste sportsmærke, kun overgået af Nike.

Fodboldspillere som benytter Adidas støvler er bl.a. Messi, Mohamed Salah og Karim Benzema.

Nike er et amerikansk sportsbrand, som antages at være det største sportsbrand i verden. Nike er ikke kun synlige indenfor fodbold, men dækker også andre sportsgrene som eksempelvis basketball.

Fodboldspillere som benytter Nike støvler er bl.a. Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović og Kylian Mbappé.

Puma et endnu et tysk mærke sports- og modemærke. Stifteren af Puma er startet af broderen til stifteren af Adidas, og skete som en konsekvens af en kontrovers mellem de to brødre.

Spillere der benytter Puma støvler er bl.a. Neymar Jr., Sergio Agüero og Romelu Lukaku.

New Balance er et amerikansk sportsmærke, som primært fokuserer på fodtøj. New Balance er dog ikke kun for deres produktion af gummisko, men foretrækkes også af mange fodboldspillere i de forskellige ligaer.

Bl.a. foretrækkes New Balance af spillere som Sadio Mané, men har også været foretrukket af Aaron Ramsey og Vincent Kompany.

Mizuno er et japansk sportsbrand, som indtil nu ikke har fokuseret på at afdække store dele af det europæiske fodboldmarked. Af samme årsag ses der heller ikke mange fodboldspillere, som foretrækker Mizuno som støvlemærke.

En spiller som Hulk kan dog nævnes som en af de spillere, der foretrækker Mizuno støvler.

Umbro er et engelsk brand, som ikke kun producerer fodboldstøvler, men en hel række af forskellige fodboldprodukter. Umbro blev tilbage i 2007 opkøbt af giganten Nike.

Det kan være svært at finde spillere, som benytter sig af Umbro støvler. Vi har dog set eksempler på dette og her kan både nævnes Kyle Walker og Gary Cahill.

Diadora er et italiensk brand, som blev stiftet tilbage i 1948. Diadora producerer forskellige beklædningsgenstande indenfor sport og altså ikke kun fodboldudstyr.

Det kan med Diadora støvler også være svært at finde spillere, som i dag benytter disse. Spillere som vi tidligere har set bære Diadora fodboldstøvler kan bl.a. nævnes Roma legenden Francesco Totti og den tidligere Manchester United spiller Nicky Butt.

Lotto er endnu et italiensk sportsmærke, som vi tilføjer til denne tabel. Lotto støvler ses i dag i et begrænset omfang, men er ind i mellem at spotte på banen.

Spillere som tidligere har båret Lotto fodboldstøvler er eksempelvis Andryi Shevchenko og den tidligere danske landsholdsspiller Martin Laursen.

Bedste fodboldstøvler til forskellige baner

Et af de vigtigste steps når du skal købe nye fodboldstøvler, er uden tvivl hvilke knopper, du vælger. Lige fra komfort og ydelse til faren for skader, spiller fodboldstøvler en stor rolle, når det kommer til at minimere risikoen og maksimere dit spils kvaliteter.

Så hvilke fodboldstøvler er de rette til enhver bane og overflade. Læs med i den gennemgående liste, som vi har samlet til dig her.

KnopsystemEksempel på banetype
FG – Firm GroundTil brug på naturlige græsbaner.
SG – Soft GroundTil brug på våde grænsbaner.
AG – Artificial GroundTil brug på kunstgræsbaner
IC – Indoor CourtTil brug på indendørsbaner
MG – Multi GroundTil brug på flere slags underlag

FG (Firm Ground/Fast underlag): Ideelle for tørre eller mindre våde baner

Når det kommer til det mest populære valg, er der ingen tvivl om, at der er tale om FG knopper. FG knopper er de bedst sælgende i stort set alle fodboldbutikker. Denne type teknologi er designet til naturlige græsbaner med en tør eller mindre våd overflade. Disse knopper er beregnet til at afhjælpe trykket fra fødderne og fordele lasten jævnt over din fod. De forskellige mærker har naturligvis eksperimenteret med den traditionelle form, men de klassiske, koniske knopper er stadig det mest hyppige valg. Disse har naturligvis deres fordele og ulemper.

Hvad betyder FG fodboldstøvler?

Som tidligere antydet, så betyder FG “Firm Ground”, som på dansk kan oversættes til “fast grund”. Med fast grund menes der naturligvis ikke et stenhårdt underlag, men disse støvler egnes bedst på almindelige græsbaner.

SG (Soft Ground/Blødt underlag): Ideelle for våde og mudrede baner

Det bedste valg på en regnfuld dag med et glat underlag, er uden tvivl SG støvler. Disse støvler kaldes også “fodboldstøvler med jernknopper”. Med disse knopper er der primært to variationer. Den første er det traditionelle 6-knops system med to metal knopper bagerst på støvlen og 4 foran. Den anden er det moderne mix af standard FG knopper, hvor er bliver tilføjet metalknopper. Hovedforskellen på disse to er, at førstnævnte har mindre vægtfordeling i fødderne, mens den anden er lidt mere afbalanceret og behagelig. Højdepunktet ved disse støvler er Nike’s Anti-Clog teknologi, som vi allerede har omtalt.

AG (Artificial Ground/Kunstgræs): Tredje og fjerde generation til kunstgræsbaner

Det syntetiske græs giver yderligere slid på dine fodboldstøvler. Derfor er specialdesignede kunstgræsstøvler lavet for at takle problemer med støvlens holdbarhed. Det ekstra antal knopper i sålen er den vigtigste nogle til at læse problemet med den primære ulempe, som er den stive følelse, du vil få i dine fødder.

Hvad betyder AG fodboldstøvle?

AG støvler står for “Artificial Ground”, hvilket på dansk kan oversættes til “kunstigt underlag”. Som nævnt spilles der i dag ofte på kunstgræsbaner, hvorfor støvler med AG knopper ofte kan være et fornuftigt valg, da disse er produceret specielt til et kunstigt underlag.

IC (Indoor Court): Futsal- og indendørssko

IC kaldes også for indendørssko Spil på hårdt trægulv har det største behov for denne type sko/støvle. Sålen er naturligvis uden knopper, meget flad med riller for at hjælpe spilleres smidighed og komfort.

MG (Multi Ground): Til brug på forskellige slags underlag

MG er støvlet, som er designet og produceret med henblik på, at disse kan bruges på forskellige slags underlag.

Hvad betyder MG fodboldstøvler?

MG står for “Multi Ground” og betyder, at disse knopper egner sig til forskellige slags underlag. Oplever du derfor ofte, at der veksles mellem de forskellige former for underlag, så kan støvler med MG knopper være en god idé.

Fodboldstøvler til børn

Markedet for fodboldstøvler til børn er et marked for sig selv. Disse støvler vil med sikkerhed ikke holde i lang tid. Ikke på grund af holdbarheden, men mere på grund af at de meget hurtigt bliver for små. Derfor er en god tommelfingerregel altid at købe en støvle, som er en smule for stor i størrelsen. Specielt hvis du er på udkig efter fodboldstøvler til en under 15 år.

Ligesom støvler til voksne, findes der også fodboldstøvler i forskellige modeller, forskellige materiale, støvler til forskellige baner (FG, SG, AG), forskellige størrelse og forskellige farve.

Nike, Adidas og Puma repræsenterer de mest kendte og oftest købte modeller.

Fodboldstøvler med sok

Der ses i dag fodboldstøvler produceret i forskelligt materiale, i forskellige farver og ikke mindst i forskellige designs. Som en del af VM i 2014 i Brasilien lancerede Nike som de første fodboldstøvler med sok.

Den gule Nike Magista Obra fodboldstøvle og Nike Mercurial Superfly var de første fodboldstøvler, som blev lanceret med sok. Flere spillere optrådte under VM turneringen i et par fodboldstøvler med sok. En af disse spillere var Mario Götze, som scorede det afgørende mål i VM finalen og sikrede Tyskland VM titlen.

Efterfølgende er det ikke kun Nike, men blandt andre brands ser vi også adidas fodboldstøvler med sok. Fordelen ved dette er, at få spilleren til at føle, at støvlen er en mere naturligvis del af benet og foden. Derfor kan det give spilleren en følelse af, at støvlen ikke sidder på foden, men i højere grad er en del af hele benet.

Fodboldstøvler uden snørebånd

Som nævnt tidligere bliver fodboldstøvler i dag produceret i en masse forskellige designs. Det er ikke kun fodboldstøvler med sok, fodboldstøvler produceret i et alternativt materiale, men der findes i dag også fodboldstøvler uden snørebånd.

Fodboldstøvlen uden snørebånd er udviklet til at give fodboldspilleren den optimale sparkeflade. Der sidder derfor ikke nogen pløs eller nogle snørebånd i vejen, når spilleren sender et spark til bolden mod målet.

Fodboldstøvler i forskellige farver

Fodboldstøvler kommer i alverdens forskellige farver. Trenden skifter hele tiden, og det der var på mode i sidste måned, kan være helt glemt denne måned.

Nogle spillere vælger deres fodboldstøvler, fordi den passer til holdets fodboldtrøje. Nogle vælger at holde den konservative stil, og udelukkende benytte sig af den klassiske sorte fodboldstøvler.

Det sker også, at fodboldstøvler designes specifikt til en enkelt spiller, hvor man får mulighed for at se nogle interessante designs.

Uanset hvilken farve du foretrækker, vil vi næsten garantere, at der findes et par derude, som du vil elske. Så er du til sorte fodboldstøvler, blå fodboldstøvler, hvide fodboldstøvler, eller måske noget helt fjerde? Klik på farverne herunder og se udvalget af din foretrukne farve fodboldstøvle.

Sorte fodboldstøvler

Ligesom alt andet møde, skifter fodboldmode også løbende. Fodboldstøvler kommer i mange forskellige farver, og det skifter ofte, hvilken farve der er på mode. De forskellige producenter ses ofte at udkomme med et slags design, som de så tilpasser til deres forskellige modeller. Det kan eksempelvis være, at adidas udgiver en kollektion med modellerne Predator, X og Nemeziz, som kommer i samme farve.

Affiliate link

En af de farver som ofte kommer tilbage, er den klassiske sorte fodboldstøvle. En sort fodboldstøvle har et tidsløst design, og kan bæres af både den mere opmærksomhedskrævende samt den mere konservative spiller. Før i tiden var de fleste fodboldstøvler sorte, hvilket også kunne ses i de klassiske Copa Mundial, Puma King og Patrick støvler.

Vedligeholdelse af fodboldstøvler

Intet holder forevigt, men oftest ville du ønske, at dine støvler holdt længere. Og siden investeringen af dit valgte par fodboldstøvler kan være høj, vil det være en god idé at forlænge levetiden på dine fodboldstøvler med et par små, men effektive tricks.

Rengør dine støvler

Hvis du får store klatter af snavs og mudder på dine støvler, så er det her, det store slid virkelig starter og begynder at nedbryde materialet. Derfor er en god tommelfingerregel at bruge et par minutter på at rengøre dine støvler efter hver træning og kamp. Hvis du ikke lige er typen, som ville kunne gøre dette til en rutine, bør du ikke gå efter de syntetiske støvler, men hellere vælge læderstøvler.

Husk at tørre dine støvler

Efter du har rengjort dine støvler, er det næste vigtige step at tørre dem. Dine støvler bliver muligvis våde af flere årsager, så glem aldrig at støvler ikke bryder sig om at blive våde, og derfor er det at tørre dem ordentligt meget vigtigere, end du muligvis forestiller dig. Hvorfor det? Primært på grund af at de dele af støvlen, som er blevet limet, vil stille og roligt begynde at falde fra hinanden, når støvlerne bliver våde.

Få dem ikke speciallavet

Sandheden er desværre, at hvis du ønsker at personliggøre dine støvler, kan du ende med at betale en højere pris for dette. Alt hvad omhandler ændring, farvning og tilpasning vil risikere at ødelægge dine støvler.

Køb et ekstra par

Dette lyder muligvis ikke som det mest brugbare råd, men i virkeligheden er der ikke nogen bedre måde at forøge holdbarheden på dine støvler, end at skåne dem fra dagligt slid. Dette råd gør sig naturligvis kun gældende, hvis du har besluttet dig for at dedikere et større budget til dit primære par fodboldstøvler og at du bruger disse på et næsten daglig basis. Hvis du er denne type person og spiller, kan du nemt vedligeholde dine primære støvler for et mindre budget, såfremt du kan finde et ekstra par støvler til 500 – 600 kr.

Nyeste fodboldstøvler

Her på siden forsøger vi altid at opdatere udvalget med de nyeste fodboldstøvler. Der kommer løbende nye fodboldstøvler på markedet, og ind i mellem udgives disse i samarbejde med en specifik spiller.

Som nævnt bestræber vi os naturligvis efter at vise det nyeste udvalg af fodboldstøvler her på siden, og henviser herudover til vores samarbejdspartnere, hvis du er på udkig efter en specifik støvle, som ikke er at finde her på siden.

Det var alt!

Du klarede det helt til slutningen og vi håber, at du nu føler dig mere komfortabel med valget af dit næste par fodboldstøvler. Nyd dine støvler og held og lykke på banen!