fbpx
Danmark
Se udvalget af danske landsholdstrøjer her på siden. Find både hjemmebane, udebane og målmandstrøjer her.

Danmark landsholdstrøje

Indeholder affiliate links | Sorteringsrækkefølgen kan være påvirket af vores kommission

Danske landsholdstrøjer

Der har gennem tiden været mange legendariske danske landsholdstrøjer. Der er naturligvis forskel på, hvor stort kendskabet er til de forskellige trøjer, og ofte hænger det også sammen med, hvor godt det danske landshold egentlig har klaret sig til den slutrunde, hvor spillertrøjen er blevet båret.

Dansk landsholdstrøje fra 1986

Første gang det danske landshold for alvor markerede sig internationalt, var til VM slutrunden i 1986 i Mexico. Landsholdstrøjen fra VM i 1986 er muligvis også den trøje, som de fleste fans husker allerbedst. Den ikoniske trøje fra Hummel, hvis ene halvdel var udgjort af rød/hvide striber, mens den anden halvdel af trøjen bestod af den røde farve, som vi altid ser på de danske holds nationaldragt.

VM trøjen fra 1986 er med årene gået hen og blevet utroligt populær, og en af årsagerne til dette kan naturligvis også være, at det danske landshold imponerede hele verden med det flotte spil og de underholdene kampe.

Dansk landsholdstrøje fra 1992

Det er muligt, at mange især husker VM slutrunden i 1986 som en af de bedste slutrunder for et dansk landshold, men 1/8-dels finalen var 1986 kan ikke hamle op med triumfen i 1992. EM i Sverige i 1992 står som et klart højdepunkt i de fleste danske fodboldfans’ hukommelser. At Danmark gik hele vejen og tog guldet med hjem – endda uden at have kvalificeret sig til EM slutrunden – var der vist slet ikke nogen, der havde turde tænke på.

Og netop denne triumf har med sikkerhed også sat sit præg på populariteten af den danske landsholdstrøje fra 1992. Det kan i dag være utroligt svært at finde et sted at købe en sådan landsholdstrøje og man skal ikke have været fodboldfan i lang tid, før man straks forbinder denne trøje med den sommer, hvor Danmark snød dem alle og tog guldet med hjem.

VM trøje fra 1998

Seks år efter triumfen i Sverige, drog Danmark afsted til Frankrig for at spille VM. Med spillere som Peter Schmeichel, Michael Laudrup, Brian Laudrup, Ebbe Sand og en ung, talentfuld Martin Jørgensen, var der grund til optimisme og den næsten helt røde landsholdstrøje viste også sit værd.

Danmark landsholdstrøje euro 2020

Euro 2020 afviklet i 2021. Coronapandemiens indtog havde udskudt mange begivenheder og EM i 2020 var ingen undtagelse. Landsholdstrøjen fra euro 2020 havde i høj grad hentet inspiration fra gamle dages design og specielt hjemmebanetrøjen fra 1984 var blevet brugt som inspirationskilde.

Landsholdstrøje VM 2022

Den danske landsholdstrøje 2022 er endnu ikke blevet offentliggjort. Tilbage i marts blev en dansk landsholdstrøje udgivet, som var skabt i samarbejde med BLS Hafnia, Hummel og DBU. Denne landsholdstrøje blev båret af det danske landshold i hjemmebanekampen mod Serbien, som Danmark meget overbevisende besejrede 3-0. Dette er dermed den første landsholdstrøje, som er udgivet her i 2022, og vi venter fortsat i spænding på, at Danmarks VM trøje 2022 skal offentliggøres.

Hjemmebanetrøje Danmark

Den danske hjemmebanetrøje er – som de fleste ved – domineret af det røde. Farverne fra det danske flag ses i hele den danske spilledragt, hvor den røde er mest iøjnefaldende og de lidt mindre detaljer repræsenterer den hvide farve. Det er sjældent set, at hjemmebanetrøjen for det danske landshold udelukkende er rød, men der findes eksempler på dette.

Danmark hjemmebanetrøje Hummel x BLS 2022

BLS Hafnia er et københavnsk tøjmærke, som er etableret i 2011. Identiteten af tøjet fra BLS Hafnia er en kombination af et minimalistisk udtryk og amerikansk sport. Der er fokus på komfort, så tøjet kan bæres hver dag.

I 2022 lavede Hummel og BLS Hafnia et samarbejde om at skabe en unik hjemmebanetrøje for det danske landshold. Traditionelt set har det danske landshold spillet i røde farver på hjemmebane, men modsat dette er denne hjemmebanetrøje næsten helt hvid.

Trøjen er designet med klassiske røde striber ned langs siderne samt på ærmerne og er i høj grad inspireret af landsholdstrøjerne fra 1986 og 1992.

Danmark udebanetrøje

Den danske udebanetrøje er – som tidligere nævnt – oftest set i en udgave, hvor farverne for hjemmebanetrøjen er byttet rundt. Det hvide erstatter det røde og vice versa. De shorts der hører til udebanetrøjen, kan både være røde og hvide. Beslutningen for dette kommer meget an på, hvilken spilledragt modstanderholdet spiller i til den pågældende kamp.

Danmark 3. trøje

Danmarks hjemmebanetrøje er karakteriseret ved en rød, dominerende farve, der supplereres med en hvid farve. Ofte vil udebanetrøjen minde meget om hjemmebanetrøjen, hvor den eneste forskel er, at de røde og de hvide farver er byttet om. 3. trøjen derimod er ofte en helt anden slags. Det er virkelig her, hvor designeren af trøjen kan få lov til at slippe kreativiteten løs.

Der er gennem årene set mange forskellige farver, hvor både sorte og blå trøjer har været i spil. Under euro 2020 blev den Danmarks 3. trøje utroligt populær blandt de danske fans. I stedet for at kombinere de rød/hvide farver, var den røde farve den eneste, der var repræsenteret her. De forskellige røde farvestyrker kombineret med inspirationen fra trøjen fra VM 1986 gav trøjen et moderne og samtidig historisk udtryk.

Som en hyldest til de danske fans, blev der trykt “Den Røde Mur”, der symboliserede den evige opbakning, som de danske spillere oplever fra de danske fans.

Danske landsholdsspillere

Gennem tiden har der været mange danske landsholdsspillere, som huskes at have båret en dansk landsholdstrøje. Ofte bliver spillerne først rigtig hyldet, når de stopper sin landsholdskarriere, men ind i mellem findes der også aktive spillere, som fortjener at blive nævnt som værende de mest betydningsfulde danske landsholdsspillere gennem tiderne.

Bl.a. de mest betydningsfulde landsholdsspillere kan bl.a. nævnes:

 • Morten Olsen
 • Peter Schmeichel
 • Michael Laudrup
 • Brian Laudrup
 • Preben Elkjær
 • Søren Lerby
 • Kim Vilfort
 • John “Faxe” Jensen
 • Flemming Povlsen
 • Jon Dahl Tomasson
 • Ebbe Sand
 • Daniel Agger
 • Christian Poulsen
 • Kasper Schmeichel
 • Christian Eriksen
 • Simon Kjær

Dette er naturligvis kun et udpluk af de spillere, der anses som værende de mest betydningsfulde spillere. Listen kunne være meget længere, men ovenstående spillere er dem, som vi hos Bidtafbold.dk har valgt at nævne.

Copyright © RHN Trading