fbpx
Inter

Inter Milan fodboldtrøjer

Inter Milan, officielt kendt som FC Internazionale Milano, er en af Italiens mest berømte fodboldklubber. Den blev grundlagt i 1908, og Inter Milan er globalt kendt for sine unikke hjemmebanetrøjer i blåt og sort, et design der er blevet et symbol for klubben. Find fodboldtrøjer fra din yndlingstid og vis din støtte i dag.

Sorter resultater
Filtrér

Indeholder affiliate links | Sorteringsrækkefølgen kan være påvirket af vores kommissionHistorien om Inter fodboldtrøjer

Inter Milan blev dannet af en gruppe “oprørere”, der brød ud af AC Milan på grund af en tvist om, hvorvidt der skulle tillades udenlandske spillere. Dette afspejles i klubbens fulde navn, “Football Club Internazionale Milano”, som signalerer dens imødekommende holdning over for spillere fra hele verden.

Klubbens trøjer er sorte og blå, et farveskema der blev valgt for at repræsentere nattehimlen. Derfor bliver Inter Milan ofte omtalt som “Nerazzurri” eller “de sorte og blå”. Over årene har tykkelsen af striberne på trøjen varieret, men farverne er forblevet konsekvente.

Der er også flere mindeværdige trøjer fra specifikke sæsoner. For eksempel trøjen der blev båret i sæsonen 1963/64, da Inter Milan vandt det Europæiske Cup under manager Helenio Herrera. En anden fanfavorit er trøjen fra 2009/10 sæsonen, da Inter Milan under Jose Mourinho berømt vandt trippeltriumfen (Serie A, Coppa Italia og UEFA Champions League).

Producenter og designs

Gennem årene er klubbens trøjer blevet produceret af forskellige firmaer, herunder Umbro, Nike og Pirelli. I de seneste år er klubbens udstyr fremstillet af Nike.

Ud over klubbens traditionelle sort og blå striber, har Inter Milans trøjer haft flere designs, såsom en hundredeårs-trøje med et rødt kors på en hvid baggrund, en hyldest til byen Milans flag og byvåben.

Berømte spillere, der har båret Inter Milan fodboldtrøjen

Den ikoniske Inter Milan-trøje er blevet båret af mange legendariske spillere i fodboldens historie. Spillere som Giacinto Facchetti, Sandro Mazzola, og Luis Suarez (den spanske midtbanespiller, ikke den uruguayanske angriber) bar trøjen i klubbens guldalder i 1960’erne.

I nyere tid har spillere som Ronaldo (den brasilianske angriber), Javier Zanetti, og Zlatan Ibrahimovic videreført klubbens succes, mens de har båret den ikoniske trøje.

Find her fodboldtrøjer fra flere ikoniske italienske  Serie A klubber: