fbpx
Motionscykler til hjemmetræning i 2023
Se vores guide til køb af motionscykler til hjemmet.

Guides, Motion

d. 08/11/21

Motionscykler til hjemmetræning i 2023

Sorter resultater
Filtrér

Indeholder affiliate links | Sorteringsrækkefølgen kan være påvirket af vores kommissionKomplet guide over motionscykler til hjemmet

Fodboldspillere på alle niveauer har det seneste års tid skulle vænne sig til en anden tilværelse, end hvad de altid har været vant til. Og uanset om det hedder Superliga eller Serie 6, ja så betyder din fysiske form noget. Derfor præsenterer vi endnu en guide til, hvordan du kan holde dig i god fysisk form, når fodboldsæsonen står stille.

Er du på udkig efter udstyr til hjemmet, kan du læse vores guide til hjemmetræningsudstyr her. På samme måde kan du se en sammenligning af en række løbebånd, hvis du er på udkig efter sådan et.

Hjemmetræningsudstyr er blevet et af de mest søgte termer den seneste tid. Men hvis du har besluttet dig for at investere i en motionscykel eller et løbebånd, så kan det gå hen og blive en dyr fornøjelse. Vælger du dog rigtigt, så kan det gå hen og blive en investering, som kan betale sig på både kort og langt sigt. Det har taget os lang tid at undersøge markedet, sammenligne modeller og skrive altid ned om, hvordan du kan holde dig i form med en motionscykel.

Hvis du intet aner om motionscykler (og derfor står i samme situation, som vi gjorde for få uger siden), så er du kommet til det rette sted. Vi har gjort det kedelige forarbejde, og vil i det følgende præsentere dig for svarene på de mange spørgsmål, som du muligvis ligger inde med.

Se vores liste herunder og find den information, som du har brug for.

Forhandlere af motionscykler

Der findes naturligvis mange forhandlere af motionscykler derude. Hos nogle kan du købe dem i fysiske butikker, og hos andre kan du bestille dem på nettet og få dem leveret til døren.

Hos Bidtafbold.dk samarbejder vi med en række leverandører, hvor du kan bestille varen hjem til dig. Nedenstående oversigt skal ikke ses som et fuldkomment billedet af markedet, men blot et udvalg.

Affiliate link

Affiliate link

8 ting du bør vide, før du køber en motionscykel

Hvis du ikke er ekspert i motionscykler, som i forvejen kender til de små detaljer, der virkelig kan gøre forskellen, så kan din fremtidige investering blive meget udfordrende. Så her er en samling af de vigtigste pointer, som på den ene eller anden måde er en fordel at kende til.

1. Vær sikker på motionscyklens balance og stabilitet

Stabilitet er en af de vigtigste elementer til din motionscykel. Du ønsker virkelig ikke at få følelsen af stabilitet og balance, når du knokler på cyklen og øger tempoet.

Hvis du planlægger at købe motionscyklen online, og ikke har mulighed for fysisk at teste, om denne er stabil, kan du bruge cyklens vægt til at vurdere, hvor stærk den er. Generelt kan det siges, at jo tungere den er, jo mere stabil vil den også være. En ustabil motionscykel kan forårsage grimme skader, så gå ikke på kompromis her.

2. Tjek maks vægten for hvad cyklen kan bære

Du skal være helt sikker på, at din personlige vægt ikke overskrider den maksimale vægt, som cyklen kan bære. Du søger måske efter en lettere cykel, så denne let kan flyttes, men her vil cyklen også kunne klare mindre vægt.

3. Hjemmetræning med motionscykler kan være larmende

Ikke alle motionscykler larmer, men de fleste gør. Specielt hvis dit budget er begrænset, bør du være opmærksom på, at de billigere cykler ofte kan forårsage denne slags problemer. Husk på at de cykler som også har en ventilator, som blæser vind ind på dig for at køle dig ned, ofte vil larme en smule mere. Derfor vil niveauet af støj hænge sammen med, hvor hårdt du træder i pedalerne.

4. Vælg den rigtige saddel, så du ikke fortryder senere

Der findes flere forskellige slags sadler til en motionscykel. Nogle af lange og tynde, hvor andre er bredere og mere runde. Sørg for at vær sikker på, hvad der passer bedst til dig. Det kan give nogle ubehagelige problemer, hvis du finder ud af, at du ikke sidder godt på den saddel, som du har valgt.

5. Tjek pedalerne og vær sikker på, at de passer

Det er også muligt at tilkøbe en lang række forskellige pedaler til en motionscykel. Du kan finde pedaler, som er bare, men samtidig også eksempler på pedaler, som har et lille bælte, som holder din fod placeret korrekt under øvelsen.

Der findes også en tredje slags, som er lidt mere fancy og naturligvis også en smule dyrere. Disse har en “klik” funktion, så det er nemt for dig at “spænde” din fod fast og løsne denne igen.

6. Hvad er de forskellige typer af modstandsmekanismer?

Modstand er følelsen af spænding, som du føler, når du træder i pedalerne. Motionscykler har tre forskellige dele af modstandsmekanisme, som typisk hænger sammen med cyklens pris.

6.1 Modstandsmekanisme med rem: Billigere motionscykler til hjemmet

Her er en rem vedhæftet på svinghjulet, som øger modstandsfølelsen, når denne strammes. Denne er ikke så effektiv, som andre løsninger, men kan være en god måde at starte på, hvis du ønsker at starte billigt ud.

6.2 Mekanisk eller friktionsbestandigt system: Over de gennemsnitlige motionscykler til hjemmet

Ved denne type placeres gummipuder på eller ved siden af svinghjulet. På denne måde fastgøres elektroderne på svinghjulet, hvilket skaber den perfekte modstand.

Jo mere du bruger motionscyklen, vil du risikere at nedbryde elektroderne. Derudover kan endnu en bivirkning være, at cyklen støjer mere i takt med at du bruger den mere og mere.

6.3 Elektromagnetisk modstand: Højkvalitetscykler

Med et elektromagnetisk system kan du nyde en blødere oplevelse, når du træner samtidig med, at disse kræver meget mindre vedligeholdelse. De to magneter, som ikke er på hjulet, bevæger sig tættere, når du øger spændingen, hvilket vil skabe modstand. Dette er naturligvis en mere avanceret teknologi, end de gennemsnitlige motionscykler, hvilket også kan gøre det sværere at finde disse modeller.

6.4 Vær opmærksom på evt. tilknytte abonnementer

Der er nogle træningscykler, der kommer med visse tilsluttede programmer, hvorfra du kan streame live undervisning. Disse cykler kan spore dataen på dine træningsprogrammer, og giver dig en langt mere avanceret træning.

Vær dog forsigtig med disse. Denne type pakker kommer ofte med ekstra gebyrer eller månedlige abonnementer, som muligvis ikke er inkluderet i det oprindelige køb.

7. Er det sikkert at have en motionscykel i hjemmet?

Hvis du har din motionscykel i et rum, hvor børn også har adgang, er der nogle ting, der er vigtige at være opmærksom på. Statistisk set sker der hvert år flere skader, hvis cykler og andet træningsudstyr er placeret i et rum, hvor børn kan lege uden opsyn. Derfor bør du sørge for, at de dele på din motionscykel, som kan være forårsage skade, er dækket til, når du ikke bruger cyklen.

8. Hvilken slags motionscykel passer til dine mål?

Ikke alle træningscykler er lavet på samme måde. Afhængig af dine behov, din skadeshistorik eller mål, findes der forskellige cykler, som passer bedre til dig. For at lære mere herom, kan du blive klogere i det følgende.

Hvilke slags motionscykler kan jeg finde?

Faktisk findes der op til 5 forskellige typer af motionscykler. Dog tales der ofte om 3 kategorier. som er de følgende:

 1. Opretstående motionscykler
 2. Liggende motionscykler
 3. Indendørs motionscykler

Hver og en af ovenstående kan give forskellige fordele i din træning. Ønsker du det forklaret i en video, kan du se følgende video.

Hvad er opretstående motionscykler og hvem bør bruge disse?

For dig der ønsker en komfortabel og let hjemmetræning, så er en opretstående motionscykel den løsning, der vil dække de fleste af dine behov. Denne cykel holder dig i en konventionel position uden rygstøtte.

Disse cykler passer muligvis ikke til højintensitetstræning. Nogle cykler kommer med programmer, som allerede er bygget ind i cyklen, hvilket giver variation i din træning. Din puls stiger naturligvis, når du udfører disse øvelser, og derfor kommer mange af cyklerne også med en pulsmåler, så du løbende kan følge med i dette. Derudover er det også muligt at finde modeller, som har en indbygget pulsmåler, som ofte sidder i de håndtag, som er monteret på cyklen. Og nogle tilbyder endda en medfølgende rem, så du også her kan måle din puls.

Hvad er de bedste liggende motionscykler og hvem passer disse til?

I stedet for den traditionelle måde at bruge pedalerne på, vil en liggende motionscykel placere dig i en tilbagelænet position på et bredere og mere komfortabel sæde.

Denne type motionscykler er en optimalt valg til folk med rygproblemer eller andre lignende skader. Pedalerne er placeret foran dig, som kan hjælpe dig med at udjævne fordelingen af din kropsvægt. Til liggende motionscykler vil der være håndtag placeret både på foran dig og på begge dine sider.

Når du vælger en liggende cykel, bør dy kigge efter de samme funktioner, som når du vælger en opretstående motionscykel. Dette er et klart display, indbyggede træningsprogrammer, et justerbart sæde og en eller anden form for pulsmåling.

Grundet den tilbagelænede position og bredden på denne, kan en liggende motionscykel let tage mere plads, end en almindelig, traditionel motionscykel. Dette bør du naturligvis være bevidst om, hvis du ikke har alt for meget plads at gøre godt med til dit træningsudstyr.

Hvad er de bedste indendørs motionscykler og hvem bør bruge disse?

Hvis du ønsker samme følelse, når du træner indendørs, som når du cykler udendørs, så er en indendørs motionscykel det rette valg for dig. Du vil her ikke have alle tilføjede features og smarte tilføjelser, men vil blive kompenseret for det niveau af intensitet, som du kan opnå med denne maskine.

Disse cykler er lavet til, at du både kan stå op og sidde ned, og du kan samtidig efterligne følelsen af at cykle op ad bakke, som du oplever, når du cykler en tur udendørs.

Indendørs motionscykler er gode til højintensitetsintervaltræninger og øvelser til fedtforbrænding. Det er typisk en cykel som denne, du vil finde til en spinningstime. Du bør i øvrigt vælge en model, som har justerbar sadel samt håndtag for at opnå den mest komfortable stilling, når du udfører øvelsen.

Nogle modeller tilbyder skærme, men uden indbyggede træningsprogrammer. Fremfor alt andet er modstandssystemet den mest afgørende funktion at være opmærksom på her. Dette kan let justeres og du kan vælge mellem mange forskellige niveauer.

Hvilke billige motionscykler findes der?

Som tidligere nævnt kommer en motionscykel med en pris, som ikke er let for alle at betale. Derfor besluttede vi os for at skrive et afsnit, hvor vi giver eksempler på 5 motionscykler til en pris på maks 4000 kr. Vi har sat et minimum af pris i disse eksempler, som af os er vurderet er nødvendig for at opnå tilfredsstillende kvalitet.

Elementer, der er essentielle og brugbare til din motionscykel

Ikke alle elementer er strengt nødvendige for at opnå en god, solid træning i hjemmet. Du skal dog være opmærksom på nogle af dem, hvis du ikke vil blive skuffet senere.

5 elementer du skal have

Uanset hvor mange penge du er villig til at bruge på en motionscykel, så skal dit udstyr som minimum have de fleste af følgende elementer:

 • Forskellige modstandsniveauer
 • Et komfortabelt sæde (Hvis du ikke er gennemsnitlig af størrelse, så vælg et sæde som kan justeres)
 • Brede pedaler med en eller anden form for rem, så dine fødder ikke glider af pedalerne under øvelserne
 • Den indbyggede computer skal også kunne vise nogle fundamentale statistikker
 • At kunne måle sin puls er en af de vigtigste ting, når du cykler. Så sørg for, at dette er indbygget, og hvis det ikke er, kan du let købe en separat pulsmåler. Så selvom det er et vigtigt element, er det ikke en selvfølge, at det kommer med din motionscykel, når du køber denne

7 elementer som er gode at have

Nogle luksuriøse elementer, der kan gøre din træning så komfortabel som muligt, findes naturligvis også. Så lad os tage et kig på de tilføjelser, som blot kan gøre din træning endnu bedre.

 • Holder til vandflaske
 • Holder til smartphone
 • Holder til tablet, hvis du vil følge et træningsprogram på denne
 • En blæser eller andet afkølingssystem, som kan køle dig ned under en intens træning
 • Indbyggede højtalere som kan spille musik til din træning
 • Bluetooth for at synkronisere data til din smartphone
 • Svinghjul (En stor, tung skive forrest på din cykel, som er forbundet med pedalerne gennem en kæde eller et bælte

De 6 vigtigste fordele ved at bruge en motionscykel

1. Styrke

Cykling vil styrke dine benmuskler. Den primære muskel som vil blive styrket ved cykeltræning, er quadriceps (forlår), glutes (din bagdel), hamstrings (baglar), din lægmuskel og hoftebøjere.

2. Vægttab

Cykling er en meget effektiv måde at tabe sig på. Antallet af forbrændte kalorier vil naturligvis afhænge af din alder, dit køn osv. Groft sagt kan det dog siges, at en ung mand kan forbrænde ca. 500 kalorier ved at cykle i 30 min. med en fart på 25 – 30 km. i timen. Når du er færdig med at cykle vil din krop fortsætte med at “reparere” de muskler, som du har brugt under øvelsen. På denne måde forbrænder du kalorier, selv når du er færdig med øvelsen.

3. Kardiovaskulær fitness

Cykling er en simpel og effektiv form for kardiovaskulær fitness. Et sundt kardiovaskulært system øger iltforsyningen til dit blog og tilførslen af energi til din krop.

4. Forbedr din performance

En statisk cykel kan være mere end bare et stykke hjemmetræningsudstyr. En motionscykel giver dig mulighed for at arbejde på de elementer, du har brug for at forbedre uanset vejret udendørs. Det er samtidig et fantastisk træningsudstyr til fodboldspillere, som ønsker at forbedre sin udholdenhed. For fodboldspillere generelt er en motionscykel rigtig god, hvis man skal holde formen ved lige under de lange pauser fra sæsonen. En fodboldpause kan det også give mening at opdatere alt andet fodboldudstyr, som eksempelvis fodboldstøvler, målmandshandsker og fodboldtrøjer.

5. Øvelse med lav effekt

Nogle øvelser kan være hårdt for dine ben og ankler. Almindeligt landevejsløb belaster eksempelvis mere, end træning på en motionscykel gør. Derfor kan en motionscykel til hjemmetræning være en god løsning, hvis du har småskader, eller hvis dine ben blot er medtaget efter anden fysisk aktivitet.

6. Bekvemmeligt og omkostningseffektivt

En statisk motionscykel er kompakt og behøver ikke optage meget plads. En motionscykel giver dig derudover mulighed for at maksimere og optimere brugen af din tid, da du samtidig med at træne kan læse en bog, se TV, lytte til podcast eller endda deltage i et møde.